Ce puteti vizita in Brasov si in imprejurimi?

0 Shares
0
0
0

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei, un oras in care cu siguranta puteti vizita o multime de locuri interesante. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cateva dintre cele mai interesante obiective turistice pe care le puteti vizita in acest minunat oras din inima Romaniei.

Biserica Neagra

Cea mai mare biserica gotica din Romania se ridica triumfal peste orasul vechi al Brasovului. Construita intre 1385 si 1477, aceasta biserica luterana germana a fost numita pentru aspectul ei carbonizat dupa Marele Foc al orasului din 1689. Restaurarea bisericii a durat un secol. Astazi se afla la 65 de metri inaltime in cel mai inalt punct al clopotnitei sale.

In fiecare an, mii de persoane aleg sa viziteze orasul Brasov, in mod deosebit pentru a vizita renumita Biserica Neagra din oras. Daca veti ajunge in acest oras si veti vizita acest obiectiv turistic, cu siguranta este indicat sa priviti cu atentie coloanele, dintre care cateva cicatrici din proiectile incendiate in biserica in timpul evenimentelor din 1989. Gasiti, de asemenea, o colectie de pietre funerare ornamentate si un organ cu teava de 4000 (1839).

Exteriorul bisericii poarta urme de zgariere, gandite a fi de la soldati care isi ascutesc sabiile – pana la urma, cine mai bine decat Dumnezeu sa primeasca o arma pentru lupta?

Catedrala Sf. Nicolae

Cu dealurile impadurite care se ridica in spatele spirelor ei intepate in stil gotic, Catedrala Sf. Nicolae este una dintre cele mai spectaculoase vederi ale Brasovului. Construita mai intai in lemn in 1392, a fost inlocuita de o biserica gotica din piatra in 1495 si mai tarziu infrumusetata in stil bizantin. A fost odata inchisa de ziduri militare; astazi situl are un mic cimitir. In interior se afla picturi ale ultimului rege si ale ultimei regine al Romaniei, acoperite de ipsos pentru a-i proteja de liderii comunisti si descoperite in 2004.

De-asemenea, precizam faptul ca in fiecare an, mii de persoane aleg sa viziteze aceasta catedrala, in mod deosebit oameni credinciosi, care de-altfel viziteaza in scurta lor excursie in oras, si Biserica Neagra, despre care am discutat pe scurt mai sus in articol.

Fortificatiile Orasului Vechi

Vechiul Brasov a fost candva inconjurat de ziduri puternic fortificate, cu 12m inaltime si mai mult de 3 km lungime. Construite in etape intre 1400 si 1650, aceste ziduri si turnuri de aparare au fost construite in asteptarea atacurilor turcilor.

Cea mai populara zona de vizionare este de-a lungul sectiunii de vest, care se desfasoara de-a lungul unui parau si a pietonalizat Str Dupa Ziduri, spre nord, spre B-dul Eroilor. Un bun punct de acces se afla la 200 m sud de Biserica Neagra.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante obiective turistice care pot fi vizitate in Brasov, unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei. In cazul in care doriti sa vizitati orasul, dar si intreaga regiune care are multe alte obiective turistice interesante de vizitat, printre care Castelul Bran sau Cetatea Rasnov, cu siguranta o idee inteleapta ar fi aceea de a cauta din timp locuri de cazare pensiunea Brandeberg in Brasov .

Probabil, va intrebati de ce ar fi ideal sa va cazati aici, si nu intr-un hotel din Brasov, atunci cand doriti sa vizitati orasul, si intreaga regiune, iar in continuare veti descoperi cateva motive.

Pensiunea Brandeberg are un farmec aparte si va va impresiona cu un design interior de nota zece pentru ca discutam despre o pensiune de inspiratie tiroleza. De precizat este faptul ca fiecare camera a pensiunii are baie proprie, ceea ce va asigura un confort sporit, iar fiecare camera va ofera privelisti cu totul speciale.

In ciuda faptului ca pensiunea nu se afla in Brasov, aceasta are in apropiere diferite obiective turistice precum Castelul Bran, Pestera Moieciu, Cetatea Rasnov, Cheile Gradistei si Cheile Moeciului, Cheile Dambovicioarei, partii de schii. Puteti sa va cazati aici pentru a vizita intreaga regiune, iar pana la Brasov veti putea ajunge cu masina personala.

Asadar, atunci cand doriti sa vizitati minunatul oras Brasov, dar si restul obiectivelor din zona, cu siguranta Pensiunea Brandeberg reprezinta cea mai buna solutie pentru a va caza, datorita conditiilor oferite, dar si datorita minunatului peisaj din zona si nu numai.

0 Shares
You May Also Like