Cautarea pe Internet se schimba: Viitorul SEO (si al Google

Cautarea pe Internet se schimba: Viitorul SEO (si al Google)

0 Shares
0
0
0

Cautarea pe Internet se schimba: Viitorul SEO (si al Google

Inca imi amintesc cand, doar incadrarea unui website intr-o anumita categorie ii garanta, practic, respectivei pagini un rezultat pe Google (si pe alte motoare de cautare, atunci acestea inca contau). Cu trecerea timpului, mi-am inregistrat afacerea, dar si alti clienti locali de servicii, pe Local Google si Local Yahoo, acest lucru garantand, practic, o afisare pe prima pagina in / si in preajma orasului nostru.

La inceput, cele mai multe motoare de cautare erau obsedate de “cuvinte cheie” si am facut tot posibilul ca aceste cuvinte cheie sa se gaseasca si pe site-urile noastre – aceste tactici au fost, mai tarziu, clasificate drept “malitioase”, insa, pe vremea aceea, cele mai multe dintre ele pareau sa fie ingenioase.

Mai multe website-uri = ascensiunea procesului de optimizare pentru motoare de cautare (SEO)

Cu trecerea timpului, tot mai multe afaceri incepeau sa isi construiasca website-uri; asadar, aparitia unui website pe prima pagina a motorului de cautare devenea din ce in ce mai grea.

Google a devenit jucatorul principal. Am inceput sa acord mai multa atentie indicatiilor si indrumarilor Google Webmaster Guidelines si sa citesc despre cele mai recente modificari ale algoritmului care erau anuntate. De asemenea, am inceput sa citesc blogurile si articolele altor webmasteri, pentru a ma informa despre succesele si esecurile lor.

Google-ul ne oferea bucuros idei generale, insa ideile particulare, specifice, apareau mai greu. Google a devenit tot mai sofisticat, fiind capabil sa elimine site-urile pe care le considera vinovate de folosirea unor tactici malitioase, de hacking. Chiar si lucrurile care odata erau considerate corecte si echitabile – precum legaturile catre / de la directoare aleatorii, adaugarea unei multitudini de cuvinte cheie in text, folosirea de cuvinte cheie cu tag-uri “ALT” si chiar folosirea exagerata a meta etichetei pentru cuvintele cheie – au devenit tinte ale maniei Google.

In aceasta perioada, un grup de oameni a inceput sa se autointituleze “experti in SEO” (SEO – optimizare pentru motoare de cautare), luand nastere, astfel, o noua industrie.

Noi algoritmi, cu nume precum Panda, Penguin si Hummingbird au schimbat modalitatea de optimizare a site-urilor si fiecare nou tweak contribuie la pierderea din vedere a anumitor site-uri, chiar si a acelor site-uri ale caror proprietari au platit o multime de bani companiilor SEO.

Cautarea pe Internet se schimba: Viitorul SEO (si al Google

Contribuie Google la falimentul companiilor SEO?

Google mentioneaza ca inca mai doreste sa vada site-uri care se deschid rapid, care utilizeaza coduri actualizate, care folosesc intr-o maniera corecta cuvintele cheie; cu siguranta sunt “pedepsite” acele site-uri care ignora normele tehnice impuse de Google. Pentru moment, prioritate are optimizarea traditionala a motoarelor de cautare, aceasta fiind practicata mai mult atunci cand un site este in curs de dezvoltare.

Google si-a schimbat modul de abordare

Numarul mare de site-uri web (peste un trilion), impreuna cu aparitia Social Media (Media de socializare online) si proliferarea dispozitivelor mobile au schimbat peisajul marketingului online. Google si-a rafinat criteriile de cautare, favorizand un flux constant de continut proaspat si valoros (inclusiv bloguri). Ei vor “semnale sociale” care sa arate ca vizitatorii asimileaza informatii valoroase din ceea ce afirma o companie. Vor sa vada site-uri “sensibile” sau prietenoase cu telefoanele mobile. De fapt, ei au anuntat ca poate nici nu vor afisa, in rezultatele cautarii, site-urile care nu sunt prietenoase cu telefoanele mobile.

Google a extins, de asemenea, tot ceea ce tine de indexare.

Este posibil ca un site sa nu apara in partea de sus a paginii cu rezultatele generate de motorul de cautare Google. Cineva care cauta informatii despre anumite produse si / sau servicii poate gasi o postare de pe un blog, o postare de pe Facebook, o postare de pe Twitter sau un link al unei postari de pe Google Plus. Daca respectiva informatie corespunde cautarilor sale si vrea sa afle mai multe, următoarea oprire poate fi site-ul companiei, chiar daca acesta nu este optimizat pentru motoarele de cautare.

SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare) si Google vor deveni irelevante?

Modul in care oamenii folosesc Internetul este in continua schimbare. In ziua de astazi, tot mai multi oameni folosesc dispozitivele mobile ca “ecrane” principale. De fapt, cautarile efectuate cu ajutorul internetului mobil au depasit cautarile efectuate pe computere.

Site-urile si aplicatiile sociale gestioneaza un trafic de cautare urias (Apple raporteaza ca exista 1,4 milioane de aplicatii disponibile si ca numarul descarcarilor de aplicatii depaseste 1 miliard). Acest lucru inseamna ca, pe masura ce trece timpul, cautarile pe Internet ar putea depasi complet Google si alte motoare de cautare la un loc.

Aceasta, dar si alte modificari, vor schimba dinamica, determinand intreprinderile care doresc sa ramana competitive sa-si regandeasca strategiile online, strategii care reprezinta mai mult decat un simplu proces de optimizare a motoarelor de cautare.

0 Shares
You May Also Like