ce include un pachet de gazduire

Cum alegem firma de gazduire web?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrem gazduire web este recomandat sa ne orientam spre mai multe aspecte foarte importante pentru a nu termina cumparand servicii de care nu suntem multumiti si pachete care nu ne satisfac nevoile.

Determinati de la bun inceput ce include un pachet de gazduire pe care il cumparati. In general aceste pachete vin cu specificatii legate de traficul lunar pe care il veti avea inclus, spatiul disponibil de pe disc, numarul de domenii pe care le puteti gazdui aici, daca va ofera in mod gratuit si inclus recomandari cu privire la optimizarea site-ului pentru o functionare optima, etc. Aceste detalii trebuie sa apara undeva pe site-ul lor.

In cazul in care au avut loc si incidente negative in legaturile firmei de gazduire web cu alti clienti este recomandat sa verificati pe Google ce spun si alti clienti despre aceasta firma si despre modul in care au fost tratate problemele sau clientii in general.

Determinati daca angajatii sunt rezonabili in general si daca sunt capabili sa inteleaga ca nu sunteti experti in site-uri web. Putin ajutor si intelegere din partea lor pot face minuni si sunt oricand binevenite.

Sunt mai multe tipuri de gazduire web pe care le puteti alege. Exista gazduire web de tip shared sau gazduire web de tip server propriu.

In cuvinte simple, in cazul serviciilor de hosting shared inseamna ca site-ul este gazduit pe server impreuna cu alte site-uri. Impreuna cu acestea veti utiliza resursele pe care serverul le are si daca nu utilizati in mod excesiv resursele nu vor fi probleme.

tipuri de gazduire web

Un avantaj in acest sens este pretul ceva mai mic pentru ca nu veti plati decat o parte de pe server. In special daca sunteti la inceput nu veti avea nevoie de mai mult.

Dezavantajul este faptul ca daca firma care ofera servciile de gazduire are servicii de proasta calitate si serverul pica des, sau daca aveti probleme la nivel de site si utilzati prea multe resurse, va vor opri in ambele situatii site-ul pana in momentul in care problemele se rezolva. In cazul in care vreti sa va faceti un blog sau este deja deschis insa este mic va recomandam sa mergeti pe ideea de shared hosting.

O alta optiune este cea cu server dedicat. In cuvinte cat mai simple acest lucru inseamna ca veti avea un server numai pentru voi ale caror resurse vor fi doar ale voastre si decare veti putea sa dispuneti exact asa cum vreti. Reursele de pe server sunt definite de pachetul de hosting pe care il alegeti. Veti putea sa alegeti sa platiti putin mai mult pentru a avea resurse mai multe sau sa platiti mai putin pentru a avea resurse mai putine.

Tinand cont de complexitatea site-ului veti alege serverul pe care il vreti. Poate sa mai apara un aspect in acest sens, demn de mentionat. In cazul in care la hosturile shared setarile si programele sunt puse la punct de catre o companie de hosting, de data aceasta voi veti face singuri setarile sau puteti gasi pachete mixte care sa va ajute si cu asta.

0 Shares
You May Also Like