Reparatiile smartphone si service-urile 3rd party

0 Shares
0
0
0

reparatiile-smartphone-si-service-urile-3rd-partyIn momentul in care ni se strica smartphone-ul, ne gandim la o gramada de solutii, pentru a-l repara cat mai rapid si pentru a-l putea folosi din nou. Daca esti interesat de reparatii telefoane prin curier,  intra pe ServiceGsm.ro.

Dar, oare alegerea unui service 3rd party este varianta cea mai buna? Vom incerca sa dezabatem asta, in acest articol. Fie ca este vorba de o baterie ce nu mai functioneaza sau un ecran crapat, probabil ca si tu ai avut de-a face la un moment dat, cu un telefon stricat.

Reparatiile de smartphone reprezinta un domeniu destul de stufos, acolo unde garantiile si asigurarea intra in joc, iar marii producatori, detin de obicei cartile.

Pe masura ce a inceput sa apara vestita “error 53”, clientii care au ales pentru reparatii service-uri 3rd party (care nu erau partenere cu producatorii), s-au confruntat cu alta problema: telefoanele lor nu mai functionau, dupa ce update-urile de sistem de la producator detectau interventia unui service sau persoane neautorizate, la interiorul telefoanelor. Vestea buna este ca daca ai un smartphone stricat, noi suntem aici sa te ajutam si sa-ti dam sugestii despre ceea ce poti face.

Intereseaza-te de garantia telefonului.

Citeste bine termenii din actul de garantie al device-ului tau mobil, pentru a stii daca esti acoperit, in momentul in care ti s-a stricat telefonul. Daunele accidentale de tot felul, nu sunt acoperite de garantie in general, indiferent de producatorul telefonului. Aceste daune pot include loviri, cazaturi puternice, ce au dus la ecrane sparte sau crapate si/sau infiltrari de lichide la interiorul smartphone-ului.

Daca eroarea sau carenta in functionare a aparut din vina producatorului, asa cum ar fi o eroare de soft, acesta trebuie sa fie reparat de catre producator gratuit, daca telefonul mai este in garantie.

Daca nu, va trebui sa platesti o suma de bani pentru reparatii (in general mai mare la producatori) sau sa gasesti un service 3rd party, unde pot lucra specialisti foarte buni, ce iti pot repara telefonul pentru un cost mult mai mic.

Garantiile si service-urile 3rd party.

Regula este simpla aici. Atat Apple cat si Samsung, declara ca folosirea serviciilor unor tehnicieni neautorizati de catre aceste companii, iti poate invalida garantia. LG cere clientilor sa intre direct pe website-ul oficial pentru a cere o anumita reparatie, fara sa mentioneze care service iti va repara de fapt, telefonul.

Cu alte cuvinte, de la orice brand ai avea telefonul, a alege sa folosesti un service neautorizat pentru reparatiile acestuia, inseamna renuntarea la garantie si pierderea acesteia, chiar si daca eroarea a aparut din vina producatorului si nu din vina ta. In concluzie, va trebui sa platesti pentru reparatiile viitoare, daca ai reparat deja o data telefonul la un service neautorizat.

De asemenea, trebuie sa mai stiti ca garantiile la Apple sunt in general de 12 luni, iar la Samsung si LG, 24 de luni. Totusi, a alege sa-ti repari smartphone-ul direct la producator poate fi mult mai costisitor, desi marii producatori au inceput in ultima vreme, sa micsoreze preturile pentru reparatii si pentru componentele de schimb.

0 Shares
You May Also Like