Ce este acupunctura?

0 Shares
0
0
0

Pentru cei care nu stiu, acupunctura este o ramura a medicinii traditionale chinezesti, care utilizeaza principiul de reglare al energiilor in organismul uman prin inteparea cu ace in anumite puncte situate pe suprafata corpului, pentru a ameliora sau chiar si pentru a vindeca anumite boli.

Chiar daca in cele mai vechi timpuri nu exista un cabinet acupunctura, aceasta ramura a medicinii traditionale chinezesti a fost urmata inca din antichitate, iar in prezent este o metoda care se foloseste in completarea tratamentelor medicale clasice.

Se spune despre acupunctura ca este recomandata pentru foarte multe dintre afectiunile care se trateaza prin medicina alopata, insa aceasta terapie este ideala si pentru a trata anumite inflamatii, spasme, entorse, dureri, alergi sau contracuri.

Un detaliu foarte important de precizat este acela ca prin acupunctura se poate reduce considerabil durerea, motiv pentru care in diferite tari de pe suprafata Pamantului, acupunctura este folosita chiar si pentru reducerea durerilor din timpul nasterilor sau pentru reducerea durerii din timpul tratamentelor dentare.

Acupunctura insa nu inlocuieste anestezia necesara unei interventii chirurgicale, dar poate ajuta ca efectul de anestezie sa fie unul mai puternic, pentru a nu se simti nici un fel de durere sau de senzatie de disconfort in momentul interventiei chirurgicale.

Referitor la aceasta tehnica, important de precizat este faptul ca inteparea cu acele speciale contribuie la eliberarea de endofrine (hormoni care au doar efecte benefice, printre care si cel analgezic), in sistemul nervos central.

Un alt aspect important este acela ca durerea pe care o produc intepaturile din timpul terapiei, ajuta la “uitarea” durerilor de baza.

Acupunctura este inca o dovada vie a faptului ca popirul chinez crede foarte mult ca exista un influx vital, li, care circula in jurul a 24 de meridiane legate foarte strans intre ele, pe care se afla 5 tipuri de puncte importante si anume:

  • Punctele de dispersie, care pot calma o functie organica care se manifesta prin exces;
  • Punctele de fonifiere care au rolul de a stimula o functie deficitara;
  • Punctele care regleaza si modereaza;
  • Punctele de trecere, care permit scurgerea de energie vitala atunci cand se afla in exces si afecteaza un organ;
  • Punctele de alarma – de durere punctuala si brusca, in momentul in care meridianul pe care acestea se gasesc este dezechilibrat.

In ceea ce priveste tratamentul, trebuie precizat ca acupunctura presupune ca pielea sa fie intepata pana la o anumita profunzime de ace, pana in anumite puncte speciale.

Este important de precizat faptul ca acele pot sa aiba temperatura medie a corpului, sau ptot sa fie mai calde. Un alt detaliu important este acela ca unghiul sub care se inhig acele pot fi diferite in functie de efectul dorit.

Aceste ace pot sa fie din argint sau din otel, si sunt sterilizate sau de unica folosinta.

Asadar, acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea despre acupunctura, care este o terapie din ce in ce mai cautata in zilele noastre.

0 Shares
You May Also Like