Ce este succesul pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Ce este succesul pentru tine, reprezinta unul intre acele aspecte ale vietii care mereu iti dau de gandit, insa, in pricipiu, succesul poate fi considerat a fi acea abilitate de a trece de la un esec la altul fara a-ti pierde entuziasmul.

Succesul reprezinta capacitatea de a trece peste obstacole, indiferent cat de dificile sunt obstacolele respective, fara a te gandi la ideea ca poate maine nu vei mai fii la fel de indraznet sau nu vei mai avea aceeasi perspectiva, nu vei mai fii la fel de pozitiv.

Succesul reprezinta a trece peste un obstacol sau peste orice ar fi el ( esec ), fara a-ti schimba atitudinea.

Atitudinea trebuie sa fie mereu pozitiva indiferent daca se va obtine ceva in urma depasirii unui obstacol sau chiar daca uneori nu se obtine nimic, trebuie sa ne gandim la faptul ca poate urmatorul obstacol va fi cel care ne va oferi bonusul de care noi avem nevoie.

Entuziasmul

S-ar putea spune ca entuziasmul este una din cheile catre succes sau acea cheie finala care deschide o usa catre un viitor mai stralucit.

Fara entuziasm, orice alte chei se pun la dispozitie devin inutilizabile si lipsite de efect, astfel ca pentru tot ceea ce ne dorim sa facem in viata asta, avem nevoie de entuziasm.

Insa de ce ar trebui sa vedem entuziasmul ca pe acel element important pentru succes?

Motivul sta in faptul ca diferenta dintre succes si esec, de foarte multe ori, este reprezentata de un moment ce se masoara in doar cateva zeci de secunde.

Daca am lua, ca exemplu, doua persoane cu aceleasi aptitudini si talent si le-am compara succesul, in mod sigur ar exista o diferenta indeajuns de mare.

Insa studiile spun ca diferenta respectiva nu are legatura cu talentul sau aptitudinile, ci cu entuziasmul, iar spre uimirea multora dintre noi, o persoana care are mai mult entuziasm, va ajunge sa aiba si mai mult succes.

De asemenea, se considera ca, pentru a ridica gradul de entuziasm, este nevoie sa  se strabata urmatorii pasi:

Interesul

Inainte de toate si inainte de a te gandi macar la ce reprezinta succesul pentru tine, trebuie sa ai o doza de interes si curiozitate.

In alta ordine de idei, daca vrei sa fii entuziast cu oamenii, trebuie inainte sa-i cunosti si trebuie sa-ti doresti sa creezi o anumita conexiune cu ei.

Daca vrei sa fii entuziast la locul de munca, trebuie ca tot ceea ce faci sa prezinte un interes pentru tine.

Cunoasterea

Foarte multi oameni sunt doritori sa-si creeze o cultura generala cat mai vasta, care sa aiba la baza cat mai multe subiecte, insa pana nu invata despre toate aceste subiecte, nu au cum sa-si dezvolte un entuziasm.

Pe masura ce acumulezi cunostinte despre un subiect in care esti interesat, acesta creeaza conditia pentru un al treilea pas, si anume credinta.

Credinta

Credinta reprezinta acel moment in care transformi o simpla informatie aflata la nivel academic in niste emotii.

Acesta reprezinta pasul in care se creaza, cu adevarat, entuziasmul. Nu este indeajuns sa cunosti cateva informatii despre ceva anume, ci trebuie sa si crezi.

Problema sta in faptul ca marea majoritate a oamenilor asteapta ca entuziasmul sa pice din cer.

Din pacate, entuziasmul nu apare dintr-o data, ci acesta trebuie creat, iar oamenii ar trebui sa priveasca toata aceasta treaba cu mai multa responsabilitate.

Este, probabil, cel mai important pas in ceea ce priveste implinirea visurilor si „obtinerea” unui viitor cat mai stralucit.

0 Shares
You May Also Like