Ce este un separator de hidrocarburi si la ce este util?

0 Shares
0
0
0

Un separator hidrocarburi este un echipament specializat in scopul de a filtra apele reziduale contaminate cu diverse produse petroliere, uleiuri si emulsii usoare care au origine petroliera. Conform legilor existente toti operatorii economici care genereaza ape contaminate cu astfel de produse trebuie sa foloseasca astfel de separatoare pentru a filtra poluantii inainte ca apele sa fie deversate in sisteme speciale de canalizare sau in sisteme emisare.

Dotarea cu separatoare de hidrocarburi este impusa atunci cand operatorul utilizeaza in activitatea lui produse petroliere cu scopul de a preveni scurgerile accidentale. Pot sa fie cumparate echipamente de la sediile firmelor sau direct din marketplace, online.

Cele mai comune domenii de activitate unde sunt necesare separatoarele de hidrocarburi sunt spalatoriile auto, service-urile, parcarile, benzinariile, platformele, parcurile auto, vopsitoriile, fabricile si toate societatile comerciale care cu ajutorul activitatii lor genereaza ape uzate contaminate cu diverse substante petroliere sau care sunt supuse riscului de a emana scurgeri accidentale de diverse produse.

Dimensionarea si alegerea volumului sau a debitului unui separataro are loc in functie de tipul de activitate, de volumul apelor uzate si de suprafata pentru care a fost produs. Suprafetele mari si situate in zone predispuse la precipitatii, vor necesita separatoare de hidrocarburi care au un volum mare din cauza precipitatiilor. Suprafetele acoperite au nevoie de echipament care are un volum si un debit mic.

In conformitate cu legile europene existente sunt doua metode care au fost aprobate pentru filtrarea de ape uzate si contaminate cu uleiuri sau cu grasimi petroliere. Cu ajutorul separatoarelor cu filtru de coalescenta sau cu ajutorul separatoarelor care au camere separate toate aceste substante pot fi eliminate din apa.

In conformitate cu standardele europene, separatoarele sunt dotate standard cu un separator de namol si unul de nisip. diferenta dintre aceste echipamente consta in costuri de intretinere. Separatoarele care au filtru coalescent sunt mai grele si mai scumpe dar si mai greu de intretinut pentru ca necesita schimbarea  filtrelor des. Separatoarele cu camere speciale de separatie si fara aport de energie au nevoie si de vidanjare periodica.

Separatoarele de hidrocarburi cu filtru au rolul de a filtra substantele petroliere existente in apele uzate. Filtrarea se face prin circularea prin sistemul de filtre care sunt localizate in echipament. Separatoarele care au camere de separatie filtreaza apele uzate utilizand gravitatia. Pentru ca hidrocarburile sunt mai usoare ele plutesc la suprafata si particulele grele de nisip si de namolse fepun pe fundul aparatului.

In unele situatii, atunci cand separatorul este cel care deserveste o suprafata descoperita se impune montarea unui bypass care va permite trecerea unor mari cantitati de apa prin echipament in cazul in care are loc o furtuna. Separatoarele sunt facute din polipropilena, beton sau din fibra de sticla.

Pentru a contribui la un mediu sanatos este important ca fiecare intreprindere care emite hidrocarburi in apa sa foloseasca separatoare de foarte buna calitate pentru a evita poluarea mediului si afectarea ecosistemelor. Animalele pot fi puse in pericol de existenta produselor petroliere in apa si in mediul lor de viata.

0 Shares
You May Also Like