Modalitati inedite de a valorifica cenusa ramas ain urma incinerarii unui corp uman

0 Shares
0
0
0

Oamenii aleg sa plaseze cenusa celor dragi intr-o varietate de moduri. Uneori ea este ingropata in morminte superficiale, astfel incat familia sa aiba un loc unde sa se stranga si sa comemoreze trecerea in nefiinta a celui drag. Se poate plasa intr-un columbariu sau o nisa speciala pentru urne unde va fi expusa permanent sau se poate imprastia in locuri care au avut o anumita semnificatie pentru persoana decedata.

Toate acestea sunt modalitatile cele mai des intalnite. Vom prezenta in continuare cateva modalitati unice de a valorifica cenusa ramasa in urma incinerarii unei persoane dragi.

Transformarea cenusei in recif de corali

Din cenusa ramasa in urma incinerarii unui corp, se poate face un recif de corali. Astfel, Eternal Reefs Inc. ajuta oamenii sa ii comemoreze pe cei dragi pentru totdeauna, inlocuind urnele traditionale si imprastierea cenusei cu transformarea ei in ceva permanent si complet integrat in mediu. Cenusa este amestecate cu beton si folosita pentru a ajuta la construirea recifilor de corali subacvatici. Acest lucru poate oferi amintiri placute si este de un real ajutor pentru protejarea mediului.

Plasarea cenusei in locuinte neobisnuite

Compania Creative Remains din San Francisco angajeaza o echipa de artisti pentru a proiecta locuinte neobisnuite si unice pentru cenusa. Asttfel, se pot plasa ramasitele celor dragi in case permanente, de diverse dimensiuni, care au o semnificatie pentru decedat sau pentru cei ramasi in viata.

Transformarea cenusei in obiecte de arta

Arta din cenusa a fost practicata initial doar pentru animalele de companie. In prezent ea se poate realiza si din cenusa ramasa in urma incinerarii unui corp uman. Tehnica presupune incorporarea cenusei in obiecte uzuale, cum ar fi greutatile pentru hartie, sticlele de parfum, manerele pentru bastoane, etc.

Transformarea cenusei in bijuterii

Comemorarile perfecte pot fi cele in care se realizeaza bijuterii din cenusa ramasa in urma incinerarii corpului. Aceasta se poate pune in urme mici, asemanatoare unui colier de lacrimi. Cateva fire de par, florile ceremoniale uscate – toate se pot monta impreuna ca o amintire de durata intr-un colier frumos.

Plasarea cenusei in ursuleti de plus

Hold Me Urns, o companie cu sediul in Redding, California, face ursuleti personalizati care contin pungi minuscule captusite cu catifea in interior, special concepute pentru a putea fi folosite pentru a pune cenusa ramasa in urma incinerarii. La confectionarea ursuletului se pot folosi resturi din hainele persoanei dragi.

Alte utilizari ale cenusei

Alte utilizari pentru ramasitele unane pot fi transformarea ei in ceasuri, pasari, rezervoare pentru gaz pentru motociclete, afisaje cu artificii, folosirea ei pentru a planta arbusti sau pomi si chiar trimiterea ei in spatiu exterior.


Locuri inedite in care oamenii au ales imprastierea cenusei

Se presupune ce Disneyland a devenit un loc popular pentru a imprastia in mod ascendent ramasitele incinerate. Totusi, aceasta practica a dus la inchiderea locului pentru curatare de catre personalul Magic Kingdom si creeaza neplaceri.

Daca doriti sa apelati la serviciile oferite de un crematoriu in Romania , accesati link-ul.

0 Shares
You May Also Like