Ce este un sistem de hazna?

Inca din zorii timpului, oamenii au umblat pe pamant. In timpul acestei calatorii, oamenii au inceput sa creeze comunitati pentru a se stabili. In cadrul fiecarei comunitati, ca oameni, cream diferite sisteme pentru a usura viata.

Unul dintre sistemele pe care le-am dezvoltat a fost sistemul de eliminare a deseurilor. Sistemele de eliminare a deseurilor au evoluat de-a lungul timpului. Una dintre cele mai vechi forme de sisteme de eliminare a deseurilor este cesspool. Ce este un sistem de hazna? Ce face si cum functioneaza?

Cu mult timp in urma, separurile erau fie lucrate manual (din caramida sau piatra), fie pre-turnate (din beton). Insa in timpurile stravechi, separurile erau doar gauri adanci in pamantul pe care oamenii il foloseau. In perioada medievala, oamenii foloseau vase de camera. Continutul acestor vase de camera au fost tocmai aruncate de pe geamurile rezidentului.

Oamenii au strigat doar sa avertizeze oamenii ca isi vor arunca deseurile pe strazi. Aceasta a reprezentat o problema imensa de salubrizare. Bolile au devenit fatale, iar zonele de viata miroseau groaznic. Un sistem era intr-adevar necesar pentru a limita deseurile menajere si pentru a tine oamenii departe de murdarie. Astfel, dezvoltatorii au creat ceea ce este cunoscut in mod obisnuit ca un sistem de deseuri septice.

Sistemul cu hazna a fost mult timp comparat cu sistemul septic. Singura diferenta este ca o hazna nu are conductele de iesire care distribuie efluentul tratat inapoi in mediul inconjurator. Haznaua are perforatii care permit efluentului lichid limpede sa se adune in sistemul de absorbtie a solului. Este cunoscut ca acest sistem revarsa mult mai rapid din cauza dispersiei mai lente a efluentului in solul din jur.

Desigur, trebuie sa existe anumite masuri pentru a asigura mentinerea corecta a sistemului de hazna. O parte din aceasta este sa cunoastem varsta sistemului respectiv. Stiind cat de veche este haznaua pe care o folositi, va va ajuta cu adevarat si expertul dvs. septic sa stiti ce fel de intretinere trebuie aplicata si cat va dura probabil. Iata cateva modalitati de a sti cum sa estimati varsta haznalei:

1. Asigurati-va ca locuinta sau cladirea este bine inspectata, in special conductele.

2. Inregistrarile serviciului ar trebui, de asemenea, evaluate pentru a putea avea o idee despre ce s-a efectuat pe sistemul haznalei inainte de a cumpara proprietatea.

3. Ar trebui sa fie, de asemenea, o inspectie a zonei rezidentiale exterioare. Acest lucru va va permite sa stiti despre orice dovezi cu privire la modificarile sau completarile facute pe cesspool.

4. Excavarea haznalei ar putea fi, de asemenea, efectuata, dar aceasta depinde de caracteristicile solului, constructia, dimensiunea haznalei sau numarul de persoane care locuiesc in gospodarie. Cu sapaturile, veti putea sti ce materiale au fost utilizate pentru construirea cabinei. Daca vedeti blocuri de beton realizate cu kitul Sears, acesta ar fi putut fi realizat in anii ’30. Daca materialul este lut Orangeburg, acesta ar fi putut fi realizat in anii 1920.

In timpul inspectiei sistemului haznalei, vor fi efectuate manevre precum saparea in sistem. Aceasta ar putea risca o esuare in timpul inspectiei.

Ar trebui sa angajati un expert septic in a face acest lucru pentru dumneavoastra, deoarece daca incercati sa faceti acest lucru singur (pentru a economisi bani), puteti cadea in propriul dvs. barier si puteti suferi consecinte deosebit de grave. Ar trebui sa va amintiti urmatoarele avertismente atunci cand vizitati participarea la sistemul dvs. cesspool:

1. Nu mergeti niciodata peste marginile haznalei, deoarece barul se poate prabusi. Asigurati-va ca animalele dvs. de companie sau copiii sunt tinuti departe de aceasta zona.

2. De asemenea, ar trebui sa existe o acoperire sigura. Haznaua nu trebuie acoperit de carton sau placaj subtire, deoarece, daca ar fi pasit din greseala, persoana respectiva ar putea cadea cu usurinta in bara.

3. Ar trebui sa fie adaugate masuri de precautie in timpul iesirilor pompei cu rezervor, deoarece poate aparea o problema.

4. Aerarea namolului poate duce, de asemenea, la o prabusire, astfel incat acest lucru ar trebui sa fie facut cu atentie de catre specialistii in servicii vidanjare si desfundare canalizare in Bucuresti .

Speram ca acest articol va va ajuta sa obtineti mai multe informatii despre ce sunt haznalele si modul in care functioneaza, pentru ca trebuie sa recunoastem ca si in aceste zile exista case care au haza in curte.

Daca va confruntati cu probleme pe care nu le puteti rezolva pe cont propriu, luati in considerare sa discutati cu o companie care presteaza servicii vidanjare si desfundare canalizare in Bucuresti, deoarece sunt experti in intinerire si va pot salva o mica avere ajutandu-va sa evitati o noua instalare.

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts