De ce pacientii cu osteoporoza trebuie cazati la azil?

Osteoporoza face ca oasele sa devina slabe si fragile – atat de fragile incat caderea sau chiar stresurile usoare, cum ar fi aplecarea sau tusea poate provoca o fractura. Fracturile legate de osteoporoza apar cel mai frecvent la sold, incheietura mainii sau coloanei vertebrale, iar pacientii batrani care se confrunta cu o asemenea problema de sanatate, cu siguranta trebuie sa opteze pentru servicii azil de batrani , astfel incat sa fie tinuti sub observatie, sa li se administreze medicamentele, si sa se bucure de o batranete lipsita de griji, atata timp cat boala le permite.

Revenind la osteoporoza, este un tesut viu care este in permanenta descompus si inlocuit. Osteoporoza apare atunci cand crearea unui nou os nu tine pasul cu pierderea osului vechi.

Osteoporoza afecteaza barbatii si femeile din toate rasele. Dar femeile albe si asiatice – in special femeile in varsta care au trecut de menopauza – prezinta cel mai mare risc. Medicamentele, alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice pot ajuta la prevenirea pierderilor osoase sau la intarirea oaselor deja slabe.

In mod normal, nu exista simptome in stadiile incipiente ale pierderii osoase. Dar, odata ce oasele dvs. au fost slabite de osteoporoza, este posibil sa aveti semne si simptome care includ:

  • Dureri de spate, cauzate de o vertebra fracturata sau colaps;
  • Pierderea inaltimii in timp;
  • postura inclinata;
  • Un os care se rupe mult mai usor decat se astepta.

Cand sa vezi un doctor

S-ar putea sa doriti sa discutati cu medicul dumneavoastra despre osteoporoza daca ati trecut prin menopauza precoce sau ati luat corticosteroizi timp de cateva luni la un moment dat sau daca oricare dintre parinti a avut fracturi de sold.

Cauze

Cat de probabil este sa dezvolti osteoporoza depinde partial de cata masa osoasa ai atins in tinerete. Masa osoasa maxima este oarecum mostenita si variaza si in functie de grupul etnic. Cu cat este mai mare masa osoasa maxima, cu atat mai mult os aveti „in banca” si cu atat este mai putin probabil sa dezvolti osteoporoza pe masura ce imbatranesti.

Factori de risc

O serie de factori pot creste probabilitatea ca veti dezvolta osteoporoza – inclusiv varsta, rasa, alegerea stilului de viata si conditiile si tratamentele medicale.

Unii factori de risc pentru osteoporoza sunt in afara controlului dvs., inclusiv:

  • Sexul tau. Femeile sunt mult mai susceptibile sa dezvolte osteoporoza decat barbatii.
  • Varsta. Cu cat imbatranesti, cu atat este mai mare riscul de osteoporoza.
  • Cursa. Ai cel mai mare risc de osteoporoza daca esti alb sau de origine asiatica.
  • Istorie de familie. A avea un parinte sau o frate cu osteoporoza va pune un risc mai mare, mai ales daca mama sau tatal dvs. au fracturat soldul.
  • Dimensiunea cadrului corpului. Barbatii si femeile care au rame mici ale corpului tind sa aiba un risc mai mare, deoarece ar putea avea o masa osoasa mai mica din care sa traga odata cu inaintarea in varsta.

Reamintim faptul ca persoanele care se confrunta cu osteoporoza, si care au o varsta inaintata, nu ar trebui sa ramana nesupravegheate, motiv pentru care ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre servicii de azil de batrani, pentru a se muta la azil.

Acolo, seniorii care sufera de aceasta afectiune, vor fi supravegheati de catre personalul azilului, vor primi medicamente, hrana calda, vor fi asistati la toaleta daca va fi nevoie, vor avea mereu haine curate. Practic, vor fi ajutati sa treaca mult mai usor peste aceasta problema de sanatate cu care se confrunta.

Consumul regulat de mai mult de doua bauturi alcoolice pe zi creste riscul de osteoporoza. Cei care locuiesc acasa, pot avea prostul obicei de a consuma alcool excesiv, iar osteoporoza va fi un adevarat chin pentru ei. La azil insa, acest lucru nu mai este posibil, asa ca din acest punct de vedere, este de-asemenea indicat ca pacientii care sufera de osteoporoza sa se cazeze cat mai repede la azil.

In plus, viata intr-un azil de batrani poate fi placuta pentru cei aflati in aceasta perioada a vietii si care nu au familia sau rudele aproape. La azil vor avea parte de compania unor persoane de aceiasi varsta, vor fi ingrijiti, si practic vor avea parte de o batranete frumoasa, o batranete lipsita de absolut orice grija, o batranete in care se vor bucura de fiecare zi.

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts