Ce face un fotograf?

0 Shares
0
0
0

Un fotograf este un profesionist care se concentreaza pe arta de a face fotografii cu o camera digitala sau de film. Fotografii folosesc iluminat artificial si / sau natural pentru a fotografia imagini cu diverse persoane, obiecte si lucruri intr-o varietate de setari. Unii fotografi se concentreaza asupra lucrarilor de studio, in timp ce altii exploreaza lumea naturala si exterioara. Exista o varietate de nise de fotografie cu care se poate alege si cu care va putea expune in mod unic abilitatea artistica.

Ce face un fotograf?

In general, un fotograf lucreaza la o capacitate independenta si este angajat pentru anumite locuri de munca de numerosi clienti. Unii fotografi lucreaza exclusiv in anumite segmente ale industriei, precum nunta, festivitati de absolvire si alte setari de tip eveniment, in timp ce altii isi desfasoara in principal activitatea corporativa si isi petrec cea mai mare parte a timpului realizand fotografii care vor aparea pe site-urile de afaceri si alte materiale promotionale.

Totusi, altii se concentreaza mai mult pe latura artistica a fotografiei si isi aleg subiectele si materialele pe care doresc sa le imortalizeze.

Alte forme de fotografie profesionala, cu norma intreaga implica realizarea de fotografii pentru filme, realizarea de fotografii pentru scene de crima in colaborare cu agentiile locale si federale de aplicare a legii si realizarea de fotografii pentru ziarele digitale si tiparite (foto-jurnalist) – desi deseori ziarele vor lucra cu un fotograf in mod independent, mai degraba decat sa-l angajeze pe el sau pe ei cu norma intreaga.

Un fotograf part-time sau freelancer care este angajat de catre un client este responsabil de respectarea dorintelor clientului pana la cele mai fine detalii, precum si de configurarea unui model de afaceri care face ca preturile si optiunile sa fie clar vizibile si accesibile.

Un fotograf profesionist care lucreaza cu norma intreaga face deseori lucrari de studio care implica realizarea de fotografii intr-un cadru interior controlat, cu modele profesionale sau amatoare. Acesti fotografi pot fi freelanceri sau pot fi pastrati si la retainer de anumite reviste si companii de moda.

In cele din urma, fotografii sunt responsabili pentru dezvoltarea digitala sau fizica a imaginilor lor si pot fi, de asemenea, responsabili pentru editare mica sau grea a imaginilor lor. Pentru imprimeuri fizice, un fotograf va trebui sa stie cum sa isi dezvolte cel mai bine filmul sau va fi de asteptat sa angajeze alti profesionisti pentru a-si dezvolta filmul pentru ei.

Procesul de editare a fotografiilor, pe de alta parte, poate include o decupare simpla, sau ar putea include schimbarea schemelor de culori, iluminarea si adaugarea sau eliminarea obiectelor din imagini pentru a le sterge. Unii clienti vor alege sa editeze singuri imaginile, in timp ce altii se asteapta ca fotograful sa faca editarea foto necesara.

Exista multe genuri de fotografie. Urmatoarele sunt doar cateva domenii in care fotografii se pot specializa:

Fotografia de nunta – fara doar si poate, dintre fotografii profesionisti, cea mai mare parte se ocupa de realizarea fotografiilor de nunta, iar acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care fotograful de nunta castiga multi bani atunci cand participa la un asemenea eveniment, unde imortalizeaza cele mai importante momente ale evenimentului.

Probabil va ganditi ca munca unui fotograf de nunta este usoara, insa cu siguranta acest lucru este fals. Este necesar ca fotograful pe langa multimea de poze pe care le face la eveniment, sa stie sa aranjeze nuntasii pentru poza, este important sa stie sa isi aleaga unghiurile de fotografiere. Experienta este importanta pentru acesta.

De-asemenea, inanite sa prezentam urmatorul tip de fotograf profesionist pentru nunta, precizam faptul ca un asemenea fotograf va putea participa si la cununiile civile daca acestea se desfasoara inainte de nunta, pentru a imortaliza momentele importante.  Exista fotografi de nunta care merg si la botez, pentru ca acolo munca lor va fi una mult mai usoara in comparatie cu nunta.

Fotograf imobiliare – Un asemenea fotograf trebuie sa stie realiza si edita fotografiile in asa fel incat, clientii agentiilor imobiliare pentru care acestia lucreaza, sa se arate interesati de proprietatile vazute in poze.

Fotograf glamour/boudoir – Acestia sunt cei mai fericiti fotografi, in conditiile in care au ocazia ca la fiecare sedinta foto sa vada femei imbracate cat mai sexy. De multe ori, aceste sedinte foto au loc fara ca modelele sa poarte haine. Fotografii specializati in aceste fotografii, trebuie sa stie cum sa isi sfatuiasca modelele amatoare sau profesioniste, pentru a se pozitiona pentru poze.

Fotograf de calatorie – un asemenea fotograf este specializat in realizarea fotografiilor de calatorie, astfel ca face poze peste tot pe unde merge, la statui, fotografiaza cladiri, parcuri si diferite obiective turistice.

Acestea sunt doar cateva exemple, insa in ceea ce priveste fotografii profesionisti, precizam faptul ca acestia sunt impartiti in mai multe categorii, in functie de tipul de fotografie in care s-au specializat.

0 Shares
You May Also Like