Proprietatile si beneficiile ginsengului siberian

0 Shares
0
0
0

In „Marele catalog al ierburilor medicinale”, Li Shih Chen a numit Ginsengul siberian o planta superioara, actiunea sa fiind de a revigora energia fizica, a intari scheletul si tendoanele si a creste forta organismului. Fiind o planta foarte energizanta, ginsengul siberian este greu de invins – nu exista alte lucruri care sa ofere o cantitate atat de mare de energie din prima. Utilizand ginseng siberian vei obtine o serie de beneficii importante pentru sanatate.

Se spune ca ginsengul siberian a fost prima planta pentru care s-a aplicat termenul adaptogen. Adaptogenii sunt un grup unic de ingrediente pe baza de plante care ajuta corpul sa se adapteze circumstantelor stresante, de la caldura extrema sau frig pana la infectii sau traume.

Ginsengul siberian ajuta la recuperarea in urma unor exercitii fizice si efort fizic extrem. Calitatile sale adaptogene il fac sa fie o planta obligatorie pentru cei angajati in locuri de munca extrem de stresante sau care fac activitati cu consum de energie ridicat. De asemenea, este extrem de util pentru cei care lucreaza in medii anormal de solicitante, foarte calde sau cu temperaturi scazute.

O alta actiune importanta a unui adaptogen este „imunomodularea” – un proces prin care un raspuns imun este modificat la nivelul dorit. Acest lucru este partial obtinut prin reincarcarea glandelor suprarenale epuizate – cand aceste glande devin suprasolicitate acest lucru face ca mai multe sisteme din corp sa nu functioneze corect.

Ginsengul siberian are un grup de glicozide cunoscute sub numele de eleutheroside. Ginsengul imbunatateste si sustine raspunsul sistemului imunitar, ceea ce il face o posibila alternativa naturala in gestionarea pe termen lung a diferitelor boli ale sistemului imunitar.

Cercetarile germane au aratat ca creste limfocitele – componente importante ale sistemului imunitar care actioneaza ca aparare primara a organismului impotriva infectiilor virale. Ei au descoperit ca ginsengul siberian creste semnificativ activitatea si numarul de celule CD4, un subset de celule T-limfocite, a caror activitate corespunzatoare este cruciala pentru capacitatea sistemului imunitar de a functiona normal.

Unii cercetatori spun ca ginsengul siberian ca induce biosinteza crescuta de interferoni (interferonul este un produs chimic puternic care stimuleaza activitatea sistemului imunitar). Altii atribuie succesul polizaharidelor naturale (molecule de zahar cu lant lung), care stimuleaza activitatea globulelor albe din sange numite „macrofage”. Macrofagele joaca o serie de roluri in sistemul imunitar, inclusiv descompunerea celulelor infectate si stimularea altor celule imune.

Clasificat ca o planta tonica si un stimulent usor, ginsengul siberian are capacitatea de a creste capacitatea de munca dupa o singura doza, crescand atat energia pe moment, cat si pe termen lung.

Pe langa protejarea organismului de stres, ginsengul siberian creste, de asemenea, oxigenarea celulelor, crescand astfel rezistenta, vigilenta si chiar acuitatea vizuala. Aceasta oxigenare crescuta duce la o mai buna circulatie – in special in creier – contribuind la restabilirea memoriei, concentrarii si lucidiatii mentale.

Un supliment preferat pentru alergatorii profesionisti, ginsengul siberian ofera un impuls energetic puternic. Este atat de popular incat este greu sa gasesti alergatori care nu il iau inainte de o cursa/

Aceasta planta adaptabila este benefica atat pentru barbati, cat si pentru femei, pentru sanatatea sexuala. Adesea este prescris de medicinisti pentru a combate depresia si anxietatea legata de infertilitate.

0 Shares
You May Also Like