Ce inseamna detailing auto?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna detailing auto?I
n mod evident, finisajele unei masini sunt expuse uzurii in fiecare zi, dar si actiunilor factorilor de mediu, astfel ca pe vopsea pot aparea matuiri sau zgarieturi simple, pot aparea pete sau contaminari care sa nu iasa in momentul unei spalari a autoturismului.

Daca ne referim la interiorul masinii, atunci cu siguranta mocheta din interior, tapiteria si bordul acesteia se imbacsesc, se pateaza si odata cu trecerea timpului incep sa prezinte din ce in ce mai multe semne de imbatranire.

In acest sens, un tratament de detailing auto este ideal pentru autoturisme, pentru ca el curata, reface si cel mai important, protejeaza toate finisajele atat cele interioare cat si cele exterioare ale masiniilor.

Asadar, un tratament de detaling auto este ideal pentru fiecare masina, datorita faptului ca ii ofera acesteia aspectul de masina noua si masina curata.

Trebuie mentionat faptul ca un astfel de tratament are efect de durata, este vizibil chiar si dupa mai multe spalari, iar rezultatul este unul care merita toti banii.

Asa cum am mai spus, detaling-ul auto se poate face atat la interior, cat si la exterior, asa ca daca discutam despre infrumusetarea masinii la exterior, mai intai de toate se incepe tot procesul, prin decontaminarea suprafetelor, iar pentru asta se folosesc argile speciale ce au rolul de a ingloba impuritatile din porii vopselei, si din lacul acesteia fara a afecta suprafata.

Al doilea proces este polisharea, care se realizeaza intre 1 si 5 pasi, in functie de starea suprafetei masinii. Polish-ul este important pentru indepartarea zgarieturilor fine care provoaca pierderea luciului.

Ultima operatiune de tratament pentru vopseaua masinii, cuprinde aplicarea unui strat protector de sealant, care nu permite trecerea microparticulelor si a umezelii.

Mai apoi, se va trece la infrumusetarea anvelopelor si a ornamentelor din materiale sintetice, care vor fi tratate cu un dressing pet imp de vara si cu gel pet imp de iarna.

Detaling-ul auto se poate face si in interiorul masinii, asa ca totul va incepe de la aspirarea masinii, folosind un aspirator cat mai performant, pentru scoaterea prafului si a nisipului din mocheta sau din bancheta.

Apoi, se va trece la curatarea petelor de pe mocheta, tapiterie sau plafon, prin folosirea curatatorilor specifici care au un grad mare de putere.

Apoi se va trece la samponarea si la curatarea suprafetelor textile. Samponarea se va realiza folosind o masina rotativa dotata cu perii din plastic.

Urmatorul pas consta in limpezirea suprafetelor asupra carora s-a actionat, dupa care se va trece la operatiunea de uscare a materialelor asupra carora s-a actionat. Ei bine, aici este important de precizat faptul ca uscarea se va realiza in interiorul masinii cu ajutorul unei aeroterme speciale.

Acest proces de uscare este foarte important, pentru ca permite protejarea materialelor textile, dar si pentru ca evita aparitia mucegaiului si a mirosurilor neplacute in interiorul masinii.

Referitor la tapiteria din piele, aceasta dupa procesul de uscare, va trebui tratata cu un protector special. Acest lucru este foarte important, pentru ca astfel, pielea isi mentine elasticitatea, si are mai tot timpul un aspect foarte placut.

0 Shares
You May Also Like