Utilizari cotidiene ale samponului pentru copii

0 Shares
0
0
0

Atunci cand discutam despre sampon pentru copii , cu siguranta ne gandim la produsul pe care il cumpara parintii pentru a-si spala copilasii, insa de multe ori, chiar si adultii folosesc sampon pentru copii, iar in urmatoarele randuri vom discuta putin despre acest aspect.

Cand vine vorba de rutina ta de frumusete, uneori esti tentat sa devii putin creativ. Samponul pentru bebelusi pare mai bland decat samponul obisnuit – daca il poti folosi la un bebelus, ar fi motivat ca il poti folosi la un adult. Daca doriti sa incercati sampon pentru copii, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti mai intai.

De ce sampon pentru bebelusi?

Multe sampoane pentru adulti contin un ingredient numit lauril sulfat de sodiu, care este un agent de curatare. Sulfatii iti pot usca parul, asa ca multa lume cauta alternative. Samponul pentru bebelusi contine substante anfoterice, care sunt si agenti de curatare, dar sunt mai putin dure decat sulfatii traditionali. Prin urmare, folosirea samponului pentru bebelusi va va curata parul, fara a-l lasa atat de uscat.

Deoarece chirurgii amfoteri sunt mai blanzi decat sulfatii, ei vor fi mai blanzi pe parul tau, dar este posibil sa nu fie atat de eficienti. Este posibil sa ramaneti cu o curatenie nu atat de grozava, sau sa fiti nevoiti de cateva ori pentru a obtine rezultate ideale. Se poate face, dar este posibil sa fiti nevoit sa mai permiteti inca cateva minute atunci cand va curatati parul.

Unele sampoane pentru bebelusi contin un conservant numit quaternium-15, care atunci cand este utilizat elibereaza formaldehida, care poate provoca iritatii ale pielii. Pentru a fi corect, exista sampoane pentru adulti care contin si substante chimice daunatoare. Cand cumparati sampon pentru copii – sau orice sampon pentru asta – cititi eticheta. Cautati ingrediente care contin literele „-eth”, dintre care unele includ polioxietilena, polietoxietilena, polioxietoletilena, polietilena si polietilenglicol – care pot fi, de asemenea, etichetate „PEG”.

Iata ce mai trebuie sa stiti despre samponul pentru copii:

Ce face samponul pentru copii diferit? Majoritatea sampoanelor folosesc suluri de lauryl pentru a curata si a furniza tenul. In timp ce sulfatii sunt detergenti foarte buni, va pot irita ochii. Sampoanele pentru bebelusi folosesc agenti tensioactivi mai blanzi (cunoscuti sub denumirea de agenti tensioactivi amfoteri) care curata fara a provoca iritarea ochilor – de aceea sampoanele pentru bebelusi sunt etichetate „fara lacrima”. O alta caracteristica a agentilor tensioactivi amfoteri este ca nu fac spuma la fel de bine ca sulfatii si nu sunt la fel de buni la indepartarea uleiului si a acumularii de produse. De obicei, aceasta nu este o problema pentru bebelusi, dar daca sunteti un adult care foloseste sampon pentru bebelusi, este posibil sa fiti nevoiati sa rumeniti, sa clatiti si sa repetati (in special daca folositi o multime de produse de coafura).

Samponul pentru copii este sigur? Da. Toti producatorii majori efectueaza teste de siguranta extinse, precum si folosesc ingrediente care sunt aprobate pentru utilizarea in formularile pentru bebelusi. Cele doua ingrediente care au provocat unele controverse sunt Quaternium-15 si 1,4 dioxan. Quaternium-15 este un conservant care este folosit pentru combaterea bacteriilor. Toate sampoanele pe baza de apa au nevoie de conservanti pentru a preveni cresterea bacteriana care ar putea fi daunatoare. Quaternium-15 este un donator de formaldehida. Nivelurile ridicate de formaldehida au fost asociate cu cauza cancerului, desi Quaternium-15 nu a fost in mod special legat de cancer. Ar trebui sa stiti ca donatorii de formaldehida se gasesc in multe produse de consum si se gasesc chiar si in mod natural in aerul pe care il respiram. Nivelurile de Quaternium-15 utilizate in samponul pentru copii sunt foarte scazute, iar expunerea la formaldehida este extrem de minima.

Dioxanul este un contaminant urmat format in timpul productiei de detergenti etoxilati (cum ar fi Sodium Laureth Sulfate, un detergent de sampon utilizat frecvent). Poate fi daunator, dar numai la niveluri mult mai mari decat sunt permise in produsele cosmetice. Amintiti-va ca samponul este un produs de actualitate, de clatire, deci nu absorbiti sau nu ingerati aceste ingrediente. Producatorii de varf au mare grija sa se asigure ca fac si vand produse sigure si eficiente.

In timp ce aceste ingrediente sunt considerate sigure, ca raspuns la grupurile de advocacy si la consumatori, producatorii de top lucreaza la eliminarea acestor ingrediente din produsele lor pentru copii, ceea ce va avea ca rezultat formule la fel la nivel global.

0 Shares
You May Also Like