Ce sistem de operare avem pe iPhone 5?

Ce sistem de operare avem pe iPhone 5?

0 Shares
0
0
0

iPhone 5 este dotat cu sistemul de operare iOS, un sistem de operare conceput si produs de compania Apple pentru telefoanele mobile. Interfata pentru useri a iOS este bazata pe conceptul manipularii directe, folosind gesturi multi touch.

Elementele de control al interfetei sunt compuse din switch-uri si slidere, precum si din butoane. Interactiunea cu sistemul de operare include si alte tipuri de gesturi, ca pinch, reverse pich sau alte optiuni. iPhone 5 este produs si vine echipat cu sistemul de operare iOS 6, care a fost lansat pe 19 Septembrie 2012.

Multe dintre optiunile smartphone-ului iPhone 5 care functioneaza cu sistemul de operare inclus si anume iOS 6, au functionat initial doar in anumite regiuni sau tari. Apple a declarat ca este un program care are nevoie de timp pentru a putea fi implementat in toate zonele si regiunile.

Telefonul se poate comporta si poate actiona si ca un hotspot, impartind cu alte device-uri conexiunea sa la internet prin protocolul wifi, Bluetooth sau USB si de asemenea poate accesa Application Store, o aplicatie online de la Apple pentru distribuirea, accesarea si achizitionarea altor aplicatii din Cloud. Acest serviciu permite accesarea si downloadul aplicatiilor din iTunes Store.

[adsenseyu1]

iPhone 5 poate sa ruleze fisiere audio, filme, showuri tv, e-book-uri, audio-book-uri si podcasturi si poate sorta toate fisierele media intr-o librarie, pe diverse categorii (dupa artisti, albume, gen, etc.).

Optiunile iti sunt prezentate intotdeauna intr-o ordine alfabetica, exceptand cazul playlisturilor ce pot avea setata ordinea din iTunes. Userii isi pot roti device-ul la orizontala pentru activarea modului landscape, pentru accesarea Cover Flow.

Ca si in iTunes, acest feature arata diverite cover-uri (imagini de fundal) ale albumelor din lista. Scrolul se face prin deplasarea degetului sau degetelor de-al lungul ecranului. In mod alternativ, controalele de pe headset pot fi folosite pentru pauza, play, skip sau repetarea redarii fisierelor dorite.

Pe iPhone 5, volumul poate fi schimbat folosind castile incluse de la Apple (Apple earphones) si controlul vocal poate fi de asemenea folosit pentru a identifica un anumit track, pentru redarea melodiilor din playlist dupa un artist specific sau pentru crearea unui playlist inteligent.

[adsenseyu1]

Ca si iPhone 4S, iPhone 5 are disponibil asistentul Siri, ce permite userilor sa opereze smartphone-ul dupa anumite comenzi vocale. Acest software a fost imbunatatit si upgradat pe iPhone 6, pentru a include abilitatea de a face rezervari la restaurant, lansarea aplicatiilor, dictarea update-urilor de Twitter sau Facebook, review-uri pentru filme si statistici sportive detaliate.

Pe iPhone 5, mesajele text pot fi ajutate de catre asistentul vocal, ce poate converti vorbirea in text. In plus fata de mesageria simpla, pe iPhone 5 este suportat si iMessage, un program specializat in messaging instant, ce permite texting nelimitat cu toate celelalte device-uri sau tipuri de device-uri de la Apple, toate acestea fiind posibile numai daca aveti instalat pe smartphone, sistemul iOS 5 sau unul mai nou.

De asemenea, iOS 6, include si alte aplicatii updatate si imbunatatite fata de cele de pe versiunile mai vechi, un exemplu fiind Apple Maps. Daca sunteti in cautare de huse iPhone, vizitati oricand magazingsm.ro.

0 Shares
You May Also Like