Ce tip de memorie RAM ar trebui sa utilizez?

0 Shares
0
0
0

Raspunsul la intrebarea de mai sus este guvernat de cativa factori. Mai intai, daca aveti deja un computer pe care nu intentionati sa il actualizati in mod semnificativ, sunteti limitat la tipul de memorie pe care o sustine placa dvs. de baza.

Chipset-ul unei placi de baza este colectia de jetoane si circuite care permit componentelor calculatorului sa lucreze impreuna si este legata de un anumit tip de memorie, SDRAM, DDR-SDRAM sau RDRAM. Cand achizitionat calculatoare second hand va recomandam sa fiti atenti la RAM.

Ca regula generala, pentru a adauga o cantitate de memorie x la sistemul dvs., aveti nevoie de un singur modul de memorie de acea dimensiune, de acelasi tip si viteza pe care sistemul dvs. il utilizeaza in prezent (retineti ca tipul nu inseamna marca memorie, ci mai degraba daca este SDRAM, DDR sau RDRAM). Aceste informatii ar trebui sa fie usor de aflat din manualul dvs. de placa de baza. Exista, desigur, exceptii de la aceasta regula.

Iata cateva dintre cele comune ….

In teorie, orice sistem care utilizeaza SDRAM poate utiliza memorie care este evaluata mai rapid decat cerintele placii de baza, precum si memoria vitezei corecte. De exemplu, un sistem Intel Celeron mai vechi ar folosi o viteza de ceas 66Mhz si, prin urmare, ar necesita PC66 SDRAM, dar ar putea de asemenea sa utilizeze PC100 si PC133 SDRAM, pe care l-ar accesa pur si simplu la 66Mhz.

Retineti ca acest lucru nu este neaparat posibil in lumea reala, deoarece tensiunile si alti factori s-au schimbat de la introducerea SDRAM si este o idee buna sa ramanem cu memoria recomandata, daca este posibil.

Unele chipset-uri recente accepta mai mult de un tip de memorie, in general SDRAM si DDR-SDRAM. Consultati manualul de la placa de baza pentru informatii despre acesta, dar retineti ca, in cazul in care producatorul dvs. nu va sustine acest lucru, nu puteti combina ambele tipuri.

Unele chipset-uri DDR si RDRAM utilizeaza memorie dual-channel, ceea ce inseamna ca doua module separate de memorie de pe placa de baza sunt accesate in acelasi timp, dubland latimea de banda maxima a memoriei. Acest lucru necesita ca memoria sa fie instalata in perechi identice de pe placa, mai degraba decat in module individuale, asa cum este cazul in general. Din nou, consultati manualul.

De asemenea, va trebui sa verificati daca aveti spatiu pe placa de baza pentru a instala mai multa memorie. Din moment ce va vom spune cum sa instalati intr-un alt articol, cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa deschideti computerul si sa verificati fizic cate sloturi de memorie deschise aveti.

Indiferent de tipul de memorie pe care o folositi, acestea vor arata mai mult sau mai putin asemanator.

Daca intentionati sa achizitionati un nou sistem, alegerea memoriei va fi guvernata de tipul de procesor pe care il selectati. PCStats are cateva articole excelente despre cele mai noi combinatii de procesoare si memorie pentru a va ajuta sa cercetati. Retineti ca, la fel ca in cazul tuturor celorlalte componente ale calculatorului, pretul este guvernat de relativitatea si disponibilitatea relativa a memoriei.

0 Shares
You May Also Like