Cel mai performant halat de unica folosinta netesut

Cel mai performant halat de unica folosinta netesut

0 Shares
0
0
0

Cel mai performant halat de unica folosinta netesutIndustria sanatatii de astazi este foarte diferita de ceea ce era acum 50 de ani. Progresul in tehnologiile de diagnosticare si ingrijirea spitalelor a creat o mare constientizare a optiunilor medicale. Performanta de protectie a tesaturilor pentru halate chirurgicale este o provocare majora impotriva lichidelor.

Natura activitatilor din mediul chirurgical creeaza o oportunitate ca halatele sa fie provocate de fluidele corpului, cum ar fi sangele, transpiratia si alte lichide, cum ar fi alcoolul sau iodul.

Necesitatea protectiei impotriva expunerii si respectarea reglementarilor si a ghidurilor profesionale fac din halatele si accesoriile de unica folosinta o alegere ideala. Proprietatile de bariera sunt de o mare importanta odata cu trecerea de la confort si cost la protectia utilizatorului si a pacientului.

Halatele si accesoriile actioneaza ca bariere pentru a preveni transmiterea microorganismelor din zonele nesterile in cele sterile. Impermeabilitatea la umiditate este un factor critic in alegerea materialelor pentru un halat de unica folosinta netesut 40g.

De obicei, un halat de unica folosinta netesut  este un produs folosit de un singur utilizator final, purtatorul. Cu toate acestea, halatele pentru pacienti sunt unice, deoarece au doua tipuri de utilizatori finali – pacientii si ingrijitorii.

Asociatia spitalelor spune ca, in timp ce vizita medie la un spital comunitar a devenit mai scurta din cauza imbatranirii populatiei, tot mai multi oameni sunt internati in spitale. Costul furnizarii unui sistem modern de sanatate creste, de asemenea, de la an la an.

Materialele utilizate in halatele chirurgicale ar trebui sa functioneze ca bariere de protectie impotriva transferului de microorganisme, particule si fluide pentru a minimiza penetrarea si potentialul de contaminare al personalului.

Este necesar sa se utilizeze imbracaminte rezistenta la fluid, daca exista posibilitatea de a stropi sau raspandi sange pe tesatura. Impactul SIDA si al altor boli contagioase creeaza necesitatea unei astfel de imbracaminte de protectie.

De asemenea, materialul de protectie trebuie sa fie rezistent la apa, dar respirabil pentru a oferi confort utilizatorului. Compozitia materialului poate fi realizata cu doua tipuri de materiale pe baza de poliuretan sau alti copolimeri. Una dintre ele este membrana monolitica din poliuretan care contine segmente dure si moi in lantul molecular, care asigura intoleranta termodinamica provocand semipermeabilitatea la articulatiile micro-separarii.

A doua este membrana micro poroasa care permite corpului sa transmita transpiratia prin tesatura. Tesaturile de bariera sunt formate prin sandwichuri de material netesut. Banda suflata topita ofera o bariera impermeabila bacteriilor si altor contaminanti.

Un halat de unica folosinta ofera o protectie ieftina a intregului corp impotriva contaminarii incrucisate si a fluidelor corporale. Confectionate din materiale netesute, aceste halate sunt rezistente la fluid si ofera o respirabilitate optima in timpul uzurii prelungite. Manecile mansetate si cordonul in talie impiedica miscarile nedorite in timpul utilizarii.

Este potrivit pentru protectia impotriva agentilor infectiosi si este adecvat in zone de interes pentru sanatate, laboratoare si industrii alimentare, zone de interes medical, precum si in servicii de curatenie sau in orice alt loc unde este necesara imbracaminte speciala de protectie pentru intrarea unui vizitator.

0 Shares
You May Also Like