Cine viziteaza Delta Dunarii?

0 Shares
0
0
0

Cine viziteaza Delta Dunarii?
Delta Dunarii este o destinatie turistica foarte importanta, cu care Romania se mandreste, si care atrage anual turisti din intreaga lume pentru a descoperi minunile sale naturale. Delta are atat de multe de oferit, incat este pacat sa nu petreceti cel putin o saptamana in Delta.

Delta Dunarii este un teritoriu exotic de 2681 de kilometri patrati de apa si pamant, unul dintre putinele locuri din Europa unde salbaticul si naturalul pot fi inca vazute nepatrunse de exploatarea turistica.

Parte a patrimoniului Unesco, Delta ii saluta pe toti doritori de clipe de liniste si relaxare, si pe toti cei care isi doresc sa se simta liberi si mai aproape de natura.

In cazul in care intentionati sa vizitati Delta Dunarii, cu siguranta mai intai de toate trebuie sa ajungeti la cel mai de lux resort in Delta Dunarii, pentru a va caza. Dupa ce va veti caza, veti putea incepe sa explorati. In urmatoarele randuri va prezentam cateva dintre cele mai frumoase locuri pe care le puteti vedea in Delta Dunarii.

Crisan

Crisan este un sat mic din centrul Deltei Dunarii si unul dintre cele mai bune puncte de plecare daca intentionati sa vedeti multe dintre atractiile de top ale deltei: Lacurile Puiu si Rosu, Padurea Caraorman, Sulina, Padurea Letea.

Padurea Letea

Padurea Letea este o zona naturala protejata din 1938, unde natura creeaza un tip de peisaj uimitor de diferit: dune de nisip, copacii si plantele de alpinism de tot felul. Adesea denumita „Jungla din Delta”, este considerata de experti drept unul dintre cele mai interesante medii naturale din Europa de Est.

Pregatiti-va pentru a vedea plante lungi cum ar fi lianele, ale caror lungimi pot atinge chiar si 25 de metri, dar si vita de vie salbatica. La fel de ciudat este un alt aspect: multi dintre stejari au ramuri rasucite ca un covrig, incurcate si intoarse, creand un taram magic. Mai magic este faptul ca padurea Letea gazduieste 2.500 de cai salbatici, ceea ce o face una dintre foarte putinele zone din Europa unde inca mai traiesc cai in pustie.

Padurea Caraorman

Padurea Caraorman este situata in partea de sud a bratului Sulina (aproape de bratul Sfantu Gheorghe), acoperind o suprafata de 2.245 hectare. Turistii care aleg sa viziteze aceasta padure vor vedea impresionantele dune de nisip, de pana la 10 metri inaltime. Exista stejari batrani, cu o inaltime de peste 30 de metri.

Padurea Caraorman este un rai pentru iubitorii de pasari, deoarece este unul dintre cele mai bune locuri pentru a observa vulturii cu povesti albe care zboara peste cuiburile lor.

Sulina

Sulina este o destinatie ideala pentru persoanele care doresc sa-si imbine sederea in Delta cu relaxarea pe o plaja salbatica. Se spune despre Sulina ca este una dintre cele mai frumoase zone de coasta din Romania, neatinsa de turism si modernizare. Acest paradis salbatic pe Marea Neagra este la o distanta de doar 2 kilometri de oras, si la mai putin de 30 de minute de mers pe jos.

In acest oras vechi, exista cateva locuri interesante de vizitat, cum ar fi fosta Comisie Europeana a Dunarii, construita la inceputul secolului XIX. In constructia sa au fost utilizate materiale din strainatate: lemn din India, bronz din Franta, cristal din Anglia, materiale pentru acoperisuri din Grecia si piatra din Malta. Farul vechi din Sulina este marca comerciala pentru gloria fosta a acestui oras.

La marginea orasului Sulina, cimitirul Cosmopolit gazduieste mormantul singurului pirat roman si este o dovada si a vietii tumultuoase si legendare a orasului vechi. Marinari din intreaga lume sunt ingropati aici si fiecare dintre ei are o poveste de povestit.

Gura Portitei

Gura Portitei ramane neatinsa si neschimbata. Aceasta fasie subtire de nisip care se intinde intre Marea Neagra si Lacul Golovita din Delta Dunarii, a fost initial un sat pescaresc care s-a transformat intr-o statiune dedicata celor care vor sa descopere acest frumos loc salbatic si virgin.

Accesibil cu vaporul sau cu masina (un SUV puternic) pe uscat, este o destinatie ideala pentru a va bucura de frumusetea Deltei Dunarii, precum si de plajele virgine ale Marii Negre.

Este un paradis pentru copii si adulti, un loc fierbinte pentru pescuitul de agrement, observarea pasarilor si un peisaj unic de care mai mult ca sigur va veti indragosti.

Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe este un sat mic, locuit de aproximativ 600 de oameni care isi pastreaza traditia si limba slava. Este un loc relaxant, unde Dunarea se varsa in Marea Neagra, un loc departe de presiunea lumii moderne, un loc in care va puteti auzi propriile ganduri.

In Sfantu Gheorghe poate fi vazuta cea mai noua bucata de pamant a Romaniei, peninsula Sacalin. 229 specii de pasari au fost descoperite pe insula si in apele din jur, exista pesti rari, dar si plante rare, cum ar fi varza de mare si iazurile canare. Aceasta peninsula este declarata rezervatie naturala si poate fi vizitata de la o distanta sigura pentru a proteja acest nou ecosistem fragil.

Murghiol

Murghiol este un oras mic cu o istorie bogata care dateaza din antichitate, cand actualul sat era un port al Marii Negre, dar si un port al Dunarii vechi.

Apele Delta Dunarii sunt la doi pasi de sat, frumoasele lacuri Razelm si Murighiol se invecineaza cu mica localitate Mureghiol, si exista sute de canale mici in apropierea acestor ape, folosite ca poarta pentru a intra in cele mai salbatice si pitoresti zone ale Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

0 Shares
You May Also Like