Samsung Galaxy S5 – probleme si solutii de depanare

Samsung Galaxy S5 – probleme si solutii de depanare

0 Shares
0
0
0

Multi cumparatori si utilizatori de Samsung Galaxy S5, se plang despre probleme la nivelul display-ului. In multe cazuri, ecranul nu se mai aprinde in modul automat, dupa ce telefonul a fost lasat in stand by, o anumita perioada de timp. Cauti reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe Service-Gsm.ro.

Ecranul ramane pur si simplu negru si refuza sa se mai aprinda. Iata cum se poate rezolva aceasta problema:

1.    Restarteaza telefonul sau opreste-l si porneste-l din nou de la butonul de power.
2.    Daca problema nu s-a rezolvat astfel, scoate bateria de la interiorul telefonului si introduce-o din nou.
3.    Poti verifica de asemena functia “lock screen” si poti schimba setarile acestei functii. Pentru a face asta, trebuie sa mergi in meniul Settings si sa alegi “Device”. Selecteaza mai departe optiunea “lock screen” si “additional information”. Dezactiveaza aceasta functie.
4.    Daca problema nu s-a rezolvat nici efectuand pasii de mai sus, probabil ca va trebui sa dezactivezi “S Health App” si “Smart Remote App”. Pentru a face asta, trebuie sa intri din nou in meniul Settings – Accesibility – Vision – Dark Screen si trebuie sa apesi pe “turn off”.
5.    Aplicatiile cu anumite erori (cu bug-uri), pot cauza de asemenea acest tip de problema. Verifica daca ai instalate astfel de aplicatii si dezinstaleaza-le urgent.
6.    Daca nimic nu functioneaza si problema inca nu s-a rezolvat, trebuie sa faci o resetare totala a telefonului, asa numitul “factory reset”. Pentru a initia o resetare generala, intra in meniul Settings – Backup and reset – Factory data reset.

Problemele cu senzorul camerei foto – camera foto foarte lenta sau care nu mai functioneaza deloc.

Multi utilizatori de Samsung Galaxy S5, s-au plans de diverse probleme cu senzorul camerei. Uneori, camera raspunde foarte greu si cateodata utilizatorul este intampinat cu mesajul “camera failed”, constatand astfel ca senzorul sau softul aferent, nu mai functioneaza deloc. Iata cum puteti rezolva o astfel de problema:

1.    Restarteaza telefonul si verifica daca acest lucru a rezolvat problema sau nu.
2.    Intra in meniul Settings – Application Manager – Camera App – Force Stop, Clear Cache si Clear Data.
3.    Daca problema nu s-a rezolvat nici in acest mod, incearca sa scoti cardul microSD (daca ai unul) si incearca sa setezi salvarea pozelor sau clipurilor video, direct in memoria interna a telefonului. In majoritatea cazurilor, problema se va rezolva astfel. Daca a mers asa, poti reintroduce cardul microSD si totul va functiona ca la inceput.
4.    Ai instalat vreo aplicatie care foloseste functiile camerei sau functia de lanterna, ca de exemplu Flashlight App? Daca da, incearca sa dezinstalezi aplicatiile respective. Acestea produc deseori astfel de probleme, cu senzorul camerei foto.
5.    Daca senzorul camerei foto raspunde foarte greu la comenzile din softul aferent, apasa pe iconita “Gear” localizata in partea stanga-jos si dezactiveaza optiunea (turn off) Picture Stabilization. Acest feature incetineste deseori functiile senzorului foto si poate produce defectiuni in functionare, de aici rezultand si problema respectiva.
6.    Daca nimic nu functioneaza si ai urmat toti pasii de mai sus, executa un factory reset general.

0 Shares
You May Also Like