Cum alegi un cric hidraulic?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un cric hidraulic?In momentul in care iti cumperi un autoturism, cu siguranta trebuie sa te asiguri ca pe langa roata de rezerva acesta mai are si un cric, dar si o cheie pe care trebuie sa o folosesti pentru a da oata jos daca vei face pana.

Ei bine, un cric normal este bun insa poate fi destul de incomod de folosit, mai ales pe timp de seara, asa ca ar fi indicat sa cauti o solutie mai buna si sa iti indrepti atentia spre un cric mult mai eficient.

Atunci cand detii un autoturism, cel mai indicat ar fi sa iti indrepti atentia spre un cric hidraulic, iar aici vei putea gasi destule astfel de produse, incepand de la cricuri hidraulice de la 1.5 tone si pana la cricuri cu o capacitate de ridicare de 15 tone.

De precizat este faptul ca un cric hidraulic poate fi fie de tip crocodil, fie de tip butelie, asa ca trebuie sa cunosti acest aspect, dar si diferentele dintre cele doua.

De exemplu, cricul hidraulic crocodil are forma unui carucior cu roti, si este foarte jos tocmai pentru a fi usor plasat sub autovehicul. De regula aceste cricuri sunt intalnite in service-urile auto si in vulcanizari.

Daca stam sa discutam despre cricurile auto hirdaulice tip butelie, trebuie precizat ca acestea au o forma cilindrica si pot ridica greutati destul de mari. Acestea sunt ideale pentru a le avea un sofer in portbagaj, alaturi de roata de rezerva.

Daca intentionezi sa iti cumperi un astfel de cric, ar fi indicat sa tii cont de capacitatea de ridicare a acestuia, care ar fi ideal sa fie cu aproape 20% mai mare decat greutatea masinii, pentru a te asigura de faptul ca poti schimba roata masinii in cele mai sigure conditii.

Referitor la capacitatea de ridicare a unui astfel de cric hidraulic este important de precizat ca ea este cuprinsa intre 2 si 15 tone, asa ca in functie de masina pe care o detii iti poti alege cricul potrivit.

Un cric hidraulic de exemplu care are o capacitate de ridicare de doua tone este ideal pentru autoturismele mici, in timp ce daca acesta are capacitatea de ridicare de 3 tone, atunci poate fi folosit pentru masini de dimensiuni medii precum masinile break, berline sau crossover-uri.

Daca detii de exemplu o masina de familie, sau chiar si o masina berlina, atunci cu siguranta un Cric hidraulic 3 tone TROY este cricul ideal pentru tine.

Cricurile hidraulice cu o capacitate de ridicare de 5 tone sunt necesare pentru pick-up-uri, microbuze sau SUV-uri, in timp ce cele cu capacitatea de ridicare cuprinsa intre 6 si 15 tone sunt necesare pentru autobuze, autocamioane, sau alte autovehicule mari.

Inaltimea de ridicare este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere. Exista cricuri care pot atinge inaltimea maxima dupa 3 – 6 actionari ale manetei de pompare, in timp ce alte cricuri au nevoie de 10 actionari.

Calitatea materialului din care este realizat cricul reprezinta un alt aspect care trebuie luat neaparat in calcul, pentru ca de calitatea materialului depinde durabilitatea cricului.

Ei bine, in mare parte cam acestea sunt detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi un cric hidraulic pentru autoturismul personal.

0 Shares
You May Also Like