Cum alegi un scaun ergonomic de birou?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un scaun ergonomic de birou?
A lucra intr-un birou implica, de obicei, sa petreci mult timp stand pe un scaun de birou – o pozitie care adauga stres structurilor din coloana vertebrala. Prin urmare, pentru a evita dezvoltarea sau complicarea problemelor la spate, este important sa ai un scaun de birou care sa fie ergonomic si care sa sprijine partea inferioara a spatelui si sa promoveze o postura buna.

Cu atat de multe modele de scaune pentru birou existente pe piata la momentul de fata, este destul de dificil atat sa alegi un scaun de birou pentru acasa, cat si pentru un antreprenor care cauta cele mai confortabile si mai bune scaune de birou, pentru a le oferi angajatilor lor.

Ce fel de scaun de birou ergonomic este cel mai bun?

Exista multe tipuri de scaune ergonomice disponibile pentru utilizare la birou. Niciun tip de scaun de birou nu este neaparat cel mai bun, dar exista unele lucruri foarte importante pe care trebuie sa le cauti intr-un scaun de birou ergonomic bun. Aceste lucruri vor permite utilizatorului individual sa faca scaunul sa functioneze bine pentru nevoile sale specifice.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un scaun de birou bun ergonomic?

In primul rand avand in vedere stilul „conventional” al scaunului de birou, exista o serie de lucruri pe care ar trebui sa le aiba un scaun ergonomic, inclusiv:

Inaltimea scaunului

Inaltimea scaunului de birou trebuie sa fie usor de reglat. O maneta de reglare pneumatica este cea mai simpla modalitate de a face acest lucru. O inaltime a scaunului care variaza intre aproximativ 16 si 21 de centimetri de podea ar trebui sa functioneze pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru permite utilizatorului sa aiba picioarele plate pe podea, cu coapsele orizontale.

Latimea si adancimea scaunului

Scaunul trebuie sa aiba o latime si o adancime suficienta pentru a sustine confortabil orice utilizator. De obicei 17-20 inci latime este standardul. Adancimea (din fata catre spate a scaunului) trebuie sa fie suficienta pentru ca utilizatorul sa poata sta cu spatele la spatarul scaunului de birou ergonomic, lasand in jur de 2 – 4 centimetri intre spatele genunchilor si sezutul scaunului. Inclinarea inainte sau inapoi a scaunului trebuie sa fie reglabila.

Suport lombar

Este foarte important sprijinul inferior al spatelui pe un scaun ergonomic. Coloana vertebrala lombara are o curba launtrica, iar sederea indelungata fara sprijin pentru aceasta curba tinde sa conduca la netezire (care aplatizeaza curba naturala) si incordeaza structurile coloanei vertebrale inferioare.

Un scaun ergonomic ar trebui sa aiba o reglare lombara (atat in ​​inaltime, cat si adancime), astfel incat fiecare utilizator sa poata obtine o potrivire corespunzatoare pentru a sustine curba interioara a spatelui inferior.

Spatar

Spatarul unui scaun de birou ergonomic trebuie sa aiba o latime de 12 pana la 19 centimetri. Daca spatarul este separat de scaun, acesta trebuie sa fie reglabil in inaltime si unghi. Ar trebui sa poata sustine curba naturala a coloanei vertebrale, din nou cu o atentie deosebita acordata sprijinului adecvat al regiunii lombare.

Daca scaunul de birou are scaunul si spatarul impreuna ca o singura piesa, spatarul trebuie sa fie reglabil in unghiuri inainte si spate, cu un mecanism de blocare pentru a-l asigura sa nu se intoarca prea mult inapoi, odata ce utilizatorul a determinat unghiul adecvat.

Material scaun

Materialul de pe scaunul si spatarul scaunului de birou ar trebui sa aiba o umplere suficienta pentru a fi confortabil pentru a sta pe perioade indelungate de timp. A avea o tesatura care respira este de preferat unei suprafete mai dure.

Cotiere

Cotierele scaunului de birou trebuie sa fie reglabile. Acestea ar trebui sa permita bratelor utilizatorului sa se odihneasca confortabil si umerii sa fie relaxati. Coatele si bratele inferioare ar trebui sa se sprijine usor, iar antebratul nu trebuie sa fie pe cotiera in timp ce tastati.

Pivotant

Orice scaun conventional sau scaun ergonomic ar trebui sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge la diferite zone ale biroului sau fara a se incorda sau a se intinde foarte mult.

Masaj

Un scaun directorial cu masaj reprezinta o aleere inspirata pentru cei care au nevoie de un scaun la birou. De exemplu, scaunul directorial SIB 050, are 7 puncte de masaj, are suport reglabil pentru picioare, tapiterie din piele ecologica de cea mai buna calitate, si multe alte caracteristici de top.

0 Shares
You May Also Like