Cum ar trebui sa aplici corect fungicide in gradina?

0 Shares
0
0
0

Substantele fungicide au rolul de a elimina infestarile cu fungi din culturi. In special in culturile de cereale sunt intalnite cel mai des aceste ciuperci daunatoare, care au potentialul de a produce pagube semnificative. Cultivatorii investesc foarte mult timp si resurse pentru a combate afectiunile cerealelor, insa de cele mai multe ori tot ceea ce reusesc in final este sa limiteze efectele. Este important sa se tina cont si de modul in care este gestionata rezistenta fungilor la anumite substante, pentru ca in cultura sa nu apara specii care sa nu poata fi ucise de fungicidele clasice.

Cum pot fi tinute bolile sub control cu ajutorul celor mai bune fungicide?

Este important sa fie utilizate fungicide in functie de tipul de cereale si de rezistenta acestora la contaminari si boli. De asemenea, sistemele sau tehnicile de aplicare a fungicidelor determina rezultatele dorite.

Produsele trebuie sa fie aplicate respectand intocmai doza si momentul recomandate de producator. Cele doua aspecte sunt foarte importante pentru a se obtine cele mai bune rezultate si un control optim al bolilor plantelor. Este important sa fie cunoscut si agentul patogen pentru care se va face tratamentul. De asemenea, conteaza foarte mult si o buna documentare din partea cultivatorului aspra modului in care anumite infestari se dezvolta. Nivelul de expunere la substante cu rol fungicit, substantele necesare pentru a elimina infestarea si cantitatea de substanta activa din produs sunt importante pentru a determina solutia optima. Toate aceste informatii vin in ajutorul cultivatorului pentru a evita riscul de aparitie a formelor de fungi foarte rezistente.

Se recomanda de asemenea utilizarea celor mai eficiente fungicide, care sa aiba moduri de actionare diferite. Ele pot fi folosite impreuna sau separat, insa este foarte important sa fie variat tipul de produse utilizate deoarece acesta este singurul mod prin care se poate evita dezvoltarea ciupercilor foarte rezistente la fungicide.

Dupa ce apare rezistenta la substantele cu rol fungicid, cultivatorul nu mai poate folosi in mod eficient respectivul produs si va trebui sa gaseasca alternative pentru a isi proteja plantele. Pentru ca un produs fungicid nou sa apara poate trece foarte mult timp, in care producatorii realizeaza cercetari si teste pentru a determina siguranta noilor formule.

Cultivatorii care utilizeaza gresit fungicidele si genereaza tulpini rezistente, pierd cele mai importante surse de control al bolilor si pot ajunge sa imposibilitatea de a mai proteja culturile din cauza lipsei unui produs eificient pe piata.

Din acest motiv este recomandat ca fiecare producator sa monitorizeze cu atentie toate culturile de cereale pentru a gasi al timp agentii care genereaza boli. O solutie optima este reprezentata si de aplicarea unor tratamente preventive astfel incat infectia sa nu se extinda.

Utilizand fungicidele corespunzator culturile pot fi salvate de la un esec total. Problema cu ciupercile care se dezvolta pe plante este aceea ca odata ce o planta a fost infestata, fungii se vor raspandi rapid la urmatoarea planta, fiind purtati de vant. Fungii nu migreaza singuri, insa cu ajutorul vantului, ploii sau insectelor se transmis rapid de la o gazda la alta.

0 Shares
You May Also Like