Cum iti deschizi un club sau un bar?

0 Shares
0
0
0

Cum iti deschizi un club sau un bar?
Atunci cand dispui de o suma de bani pe care esti dispus sa o investesti intr-o afacere, cu siguranta ar trebui sa te gandesti cat se poate de serios sa iti deschizi un club, sau un bar.

De ce? Pentru ca tinerii sunt foarte atrasi de baruri, de cafenele, de cluburi si de viata de noapte, asa ca indiferent de localitatea in care ai domiciliul si locuiesti, nu ar fi o idee rea sa iti investesti banii in deschiderea unui bar sau a unui club.

Ei bine, si daca pana la urma vei lua decizia de a-ti investi banii intr-o astfel de afacere, va trebui sa stii ca totusi, de la un vis de afacere frumos, sau de la un plan de afacere bine pus la punct, si pana la realizare si pana la succesul dorit, este cale lunga.

Mai intai de toate, va trebui sa detii un sediu pentru club, iar pentru cladirea respectiva va trebui sa detii actele aferente, iar aici ne referim la contractul de vanzare – cumparare sau la contractul de inchiriere al cladirii.

Dupa aceea iti va trebui un aviz de OK din partea vecinilor, iar aici va putea sa fie o problema, pentru ca de foarte multe ori acestia nu sunt de acord ca in preajma casei lor sa apara un club sau un bar, datorita zgomotului, si aglomeratiei de pe timpul noptii.

Dupa ce vei rezolva aceasta problema, va trebui sa iti alegi numele firmei, si vei avea 3 variante de alegere, apoi va trebui sa iti inregistrezi numele firmei la Registrul Comertului.

Va trebui apoi ales domeniul de activitate, in functie de codul CAEN, dar si tipul firmei, si stabilirea platii sau a neplatii TVA-ului.

Dupa aceea, se va semna la un notar actul constitutive, iar apoi la banca sau la CEC se va depune o suma minima de 500 de lei, drept capital social, dupa care tot dosarul va trebui depis la Registrul Comertului, unde se va obtine inmatricularea firmei, dar si publicarea in Monitorul Oficial, iar aici vor mai trebui platite cateva taxe, de 3-400 de lei.

Apoi, va trebui obtinut un cod fiscal de la Administratia Fiscala, dupa care va veni si clipa de care multi antreprenori se tem cel mai mult.

Vor trebui obtinute diferite autorizatii si avize, precum un aviz pompieri de exemplu, fara de care, clubul sau barul nu va putea sa functioneze legal.

Vor mai trebui obtinute si alte avize sau autorizatii, precum cele sanitare, de mediu, de munca, etc, pentru ca totul sa fie perfect, iar odata obtinute si aceste documente importante, se va obtine si firma.

Un alt amanunt interesant este acela ca in cadrul unui bar sau a unui club, vor trebui platite drepturile de autor pentru muzica, iar acestea se vor plati fie la uniunea compozitorilor, fie la uniunea producatorilor de fonograme, fie la centrul roman pentru administrarea drepturilor artistilor interpreti.

Ei bine, in conditiile in care intentionezi sa iti deschizi un bar sau un club, pentru a functiona perfect legal, va trebui sa tii cont de toate aceste aspecte extrem de importante.

0 Shares
You May Also Like