Cum ne putem proteja de atacurile hackerilor?

Cum ne putem proteja de atacurile hackerilor?

0 Shares
0
0
0

La inceputurile calculatoarelor personale, in era sistemelor de operare DOS, erau virusi ce isi puteau ascunde prezenta fata de useri si de antivirusi.

Faceau acest lucru prin interceptarea unor operatiuni care erau respunsabile cu citirea fisierelor, pacalind intreg sistemul prin oferirea de informatii si identitati false. Puteai sa ai un fisire infectat in fata dar sa nu vezi decat un cod normal. Acele virusuri se numeu “hotie”.

Caand calculatoarele au evoluat, Windows  a inlocuit DOS-ul. Vechile virusuri nu mai erau functionale in noul sistem si nu a mai fost la fel de usor sa se creeze altele asemenea.

[adsenseyu1]

Insa timpul a trecut si au aparut noi programe virus ce sunt capabile sa patrunda in sistem cu o eficienta mai mare decat “hoatele”. Noile virusuri se numesc rootkits. Microsoft a incercat sa le combata prin crearea Rootkit Revealer.

Tehnologia Partizan este unica pentru UnHackMe. Microsoft sustine ca nu exista cale sigura de identificare a prezentei virusului rootkit intr-un sistem operational. In loc sa combata pe rootnik pe terenul sau de lupta, Partizan il pacaleste prin bootarea cu sistemul de operare, luand astfel controlul inainte ca orice rootkit s se poata incarca. Deci programele antivirus pot fi foarte bune pentru tine si calculatorul tau.

Totusi aceasta aplicatie are multe parti slabe. Microsoft Rootkit Revealer e facut sa fie folosit de administratori si programatori. Rezultatele sale nu sunt detectarea ci mai degraba ghicitul cum ca ar fi un virus ascuns in sistem. Si nici nu indeparteaza rookit-uriile, deci are rezultate cat de cat indoielnice pentru un calculator obisnuit. UnHackMe, deoarece este primul ce se incarca, este capabil sa detecteze si , sa stopeze si sa indeparteze orice fel de amenintare creara de rookits.

[adsenseyu1]

Odata ce in memorie nu se afla deloc rootkits, gasirea si stregerea unuia este o operatiune de rutina. Microsoft UnHackMe poate singur sterge sau bloca rootkit-urile cunoscute din memorie si sa le puna sub controlul antivirusului. Scanarea intregului calculato poate sa dureze ore intregi, in functie de numarul de fisiere existente. Cu UnHackMe ea va dura doar cateva secunde, de fiecare data cand calcultorul se incarca, datorita vitezei foarte mari de operare.

Instaleaza-ti antivirus cu detectare si stergere rootnik si scapa-l de aceste impedimente. UnHackMe cu tehnologia Prtizan este compatibil si creat sa functioneze alaturi de alte programe antivirus, deci nu va intra in conflict cu ele. Sunt alte programe antivirus ce nu pot functiona impreuna cu produsele antirootkit, dar nu si UnHackMe.

Asadar foloseste-l impreuna cu antivirulul care iti place tie si vei avea cea mai eficienta protectie impotriva tuturor tipurilor de virusi si rootkit-uri. Succes si spor in a invata mereu lucrur noi si importante despre calculatoare.

 

0 Shares
You May Also Like