Cum poți economisi combustibil mai ușor utilizând tehnica potrivită?

0 Shares
0
0
0

Condusul eficient din punct de vedere al consumului de combustibil te poate ajuta să economisești foarte mult în fiecare an și de asemenea, poate îmbunătăți și siguranța rutieră și poate preveni uzura vehiculului tău. Adoptă aceste tehnici de consu eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil pentru a reduce consumul și emisiile de dioxid de carbon cu până la 25%.

Schimbă uleiul la timp

Uleiul vechi poate afecta motorul mașinii tale, crescând consumul de combustibil și determinând motorul să piardă din putere. Tot ce trebuie să faci este să alegi un ulei de motor de bună calitate, cum ar fi uleiuri de motor Shell și să îl schimbi conform recomandărilor producătorului, atunci când ai atins numărul de kilometri sau în momentul în care a trecut un an de la ultimul schimb, dacă nu s-a atins numărul de kilometri. 

Accelereaza mai ușor

Cu când accelerezi mai tare, cu atât va crește consumul de combustibil. În oraș, poți să folosești mai puțin comsbustibil dacă apeși mai încet pe accelerație. Pentru a fi cât mai eficient posibil din punct de vedere al consumului de combustibil, accelerează ușor și nu brusca mașina.

Condu cu o viteză constantă

Conducând cu o viteză constantă este mult mai ușor să diminuezi consumul de energie. Desigur, nu poți conduce mereu la viteză constantă, dar testele arată că modificare vitezei între 75 si 85 km pe ora, la fiecare 18 secunde poate determina creșterea consumului de combustibil cu 20 de procente. 

Ia in considerare utilizarea cruise controlului pentru a conduce eficient pe autostradă, acolo unde condițiile permit acest lucru. Reține totuși că micile variații ale vitezei pot fi bune în momentul în care gravitația lucreză. Dacă modul în care se desfășoară traficul permite, poți lăsa mașina să meargă singură, așa cum se întâmplă la coborâri și poți accelera doar atunci când este nevoie.

Anticipează traficul

Uită-te înainte în timp ce conduci pentu a vedea ce se întâmplă și păstrează o distanță cât mai confortabilă între mașina ta și mașina din fața ta. Privind cu atenție la ce se întâmplă ân jurul tău poți să folosești mai eficient combustibilul pentru că nu va trebui să frânezi brusc și nici să accelerezi brusc. De asemenea, este și mult mai sigur să conduci așa.

Evită viteza mare

Menține limita de viteză și economisește combustibil. Cele mai multe mașini, indiferent de tipul lor, consumă cel mai puțin combustibil în momentul în care merg între 50 si 80 km la oră. Deasupra acestei zone vehiculele consumă foarte mult. La 120 km la ora mașina ta va consuma cu 20 de procente mai mult decât la 100 km la oră. Astfel, pe distanțe lungi vei simți cu siguranță consumul de combustibil.

Ținând cont de aceste sfaturi vei reuși cu siguranță să obții un consum mai mic decât în mod normal și în timp îți vei forma chiar unele abilități noi în acest sens, vei conduce mai prudent și îți vei întreține mai bine mașina.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like