Cum sa faceti reclamatie daca aveti un cablu de date deteriorat?

0 Shares
0
0
0

Cum sa faceti  reclamatie daca aveti un cablu de date deteriorat?
Oricare produs achizitionat trebuie sa respecte anumite cerinte, in caz contrar se poate returna. Cand se poate returna un cablu iPhone? In cazul in care cablul s-a deteriorat in timpul transportului sau are vreun defect, cel care l-a achizitionat are dreptul sa il reclame.

Daca ati achizitionat cablul de date de pe un site, exista un formaular pe care trebuie sa il completati, dupa ce il descarcati in calculator, apoi il printati si il trimiteti la vanzator cu cablul reclamat. In termen de maxim 30 de zile calendaristice, orice firma trebuie sa va informeze despre rezultatul reclamatiei.

Dupa ce firma de la care ati achizitionat cablul a primit reclamatia si produsul reclamat, va evalua respectiva reclamatie si va stabili procedura ulterioara. Orice vanzator va analiza insa cu mare atentie daca reclamatia este legitima. In cazul in care este legitima, vanzatorul este obligat sa inlocuiasca produsul, in cazul nostru cablul reclamat cu unul nou, sau daca nu se poate face acest lucru trebuie sa returneze pretul de achizitie.

Este de preferat ca returnarea sumei sa fie in termen de 14 zile de la solutionarea reclamatiei. Atunci cand achizitionati orice fel de produse, cititi cu atentie termenii si conditiile stipulate in garantie, pentru a putea oricand sa faceti o reclamatie legitima.

Daca aveti nelamuriri, puteti sa trimiteti e-mail. Prin e-mail se asigura legatura directa cu vanzatorul, bineinteles ca exista si un numar de telefon, dar poate nu este oricand disponibil, de aceea la un e-mail veti primi raspunsul in timp util.

Dar de ce poate avea problema un accesoriu cum este un cablu de date? Poate fi din cauza unui transport defectuos, caz in care deteriorarea este exclusiv a transportatorului care va discuta daunele cu vanzatorul pentru despagubirea clientului. Se poate chiar sa se rupa cablul de date, pentru ca nu este prea flexibil, rezistent si fiabil pentru o durata lunga de timp.

Cu totii folosim telefoanele mobile, le folosim si le tot rotim cand se incarca, si cablul poate sa cedeze. Este si cazul iPhone-urilor care se incarca in mod normal ca oricare alte smartphone-uri. Desi un cablu nou este mai costisitor decat un cablu de date universal, este bine sa investiti in astfel de cabluri, pentru ca sa scapati de o cheltuiala in plus, daca aveti probleme cu un cablu universal.

Observati ca aveti probleme cu cablul de date si cand vi se incarca lent iPhone-ul, sau daca la un transfer nu mai functioneaza, adica nu transfera fisierele. Deci pot sa apara numeroase probleme cu cablurile de incarcare, la orice model de smartphone sau la orice model de iPhone, dar va puteti adresa direct vanzatorului, mai ales daca ati respectati termenii si conditiile garantiei si va inscrieti in reparatia conform garantiei.

Se poate sa fie inlocuit cu un cablu de date nou, sau in cazurile mai simple, se poate asigura o reparatie, pentru ca iPhone-ul dumneavoastra sa fie perfect functional, sa poata sa fie incarcat corespunzator cu un cablu de calitate.

0 Shares
You May Also Like