Cum sa folosesti zilnic Google Webmaster Tools

0 Shares
0
0
0

cum-sa-folosesti-zilnic-google-webmaster-toolsDaca ai trecut deja prin procesul de ownership al Google Webmaster Tools si ti-ai inregistrat site-ul, poti beneficia imediat de avantajele acestei suite, folosite din ce in ce mai mult in ziua de astazi, de catre profesionistii in SEO. Iti doresti optimizare seo Bucuresti pentru website-ul tau? Intra pe DanBradu.com.

In momentul in care te loghezi pe contul tau de Google Webmaster Tools, primul lucru pe care il vei observa este Dashboard-ul.

De aici, din acest dashboard, poti accesa toate sectiunile majore ale suitei – query-urile de search, link-urile catre website-ul tau, erori de crawlere, cuvintele cheie, sitemap-urile, etc. Daca vei executa click pe oricare din aceste optiuni, se va deschide sectiunea aferenta.

Search Queries.

Sectiunea de search queries, arata cuvintele cheie ce pot indruma utilizatorii catre website-ul tau. Aceasta lista (mai lunga de obicei), arata care dintre acele cuvinte cheie sunt folosite de catre utilizatorii care ajung in cele din urma la tine pe site.

Cel mai bun lucru ar fi ca aceasta lista sa se potriveasca cu acele cuvinte cheie pe care tu le folosesti in optimizarea SEO generala si este foarte probabil ca aceasta lista sa contina cuvinte cheie folositoare pentru tine, la care nu te-ai gandit pana acum.

Daca asta este cazul, alege acele cuvinte cheie ce ti se par mai potrivite (si pe care nu le-ai folosit inainte in optimizare) si incearca sa faci o optimizare dupa acestea, impreuna cu celelalte desigur. De asemenea, in sectiunea de search queries poti sa vezi intregul numar de click-uri pe website, ceea ce iti poate da o idee generala despre CTR-ul fiecarui cuvant cheie.

Un CTR de valoare mare este foarte relevant pentru un anume cuvant cheie, in consecinta probabil ca vei vrea sa optimizezi si mai mult, in functie de acel cuvant. Totui, daca observi ca in urma interventiilor tale CTR-ul scade in loc sa creasca, este bine sa nu te mai atingi de acest cuvant cheie, pe viitor.
Link-urile.

A doua sectiune foarte importanta in Google Webmaster Tools, este cea a link-urilor catre website-ul tau. Aici poti vedea toate backlink-urile (interne dar si externe), de unde vin acestea, precum si paginile unde duc link-urile respective.

Ca si in cazul altor tool-uri de verificare a link-urilor, nu trebuie sa te astepti ca absolut fiecare link de pe website sa fie prezent aici, dar cu toate astea, aceasta lista de backlink-uri este foarte folositoare, din cand in cand.

Unul dintre cele mai avansate moduri de folosire ale listei de backlink-uri este permisiunea/facilitatea de a dezactiva acele link-uri catre site-ul tau, pe care le-ai putea considera nesigure.

Link-urile dinspre website-uri considerate nesigure, care au potential de a dauna propriului tau website, iti pot afecta foarte mult ranking-ul Google, asa ca vei vrea cu siguranta sa scapi de ele cat mai repede posibil.

Erorile de crawler (crawl errors).

Sectiunea de Crawl Errors este si ea foarte importanta in economia managementului livrat de Google Webmaster Tools.

Datele pe care le poti vizualiza aici, sunt aceleasi pe care le poti obtine folosind un Spider Simulator, putand sa vezi foarte usor paginile inaccesibile, cele lipsa, erorile de server sau alte probleme care impiedica motorul Google sa-ti verifice site-ul.

0 Shares
You May Also Like