Cum sa inveti o limba straina?

Cum sa inveti o limba straina?

0 Shares
0
0
0

Cum sa inveti o limba straina?
Indiferent daca doresti sa lucrezi intr-o multinationala sau o corporatie, va trebui sa cunosti cel putin limba engleza la nivel intermediar. Totodata, exista locuri de munca, in diferite domenii, unde se cere ca angajatul sa cunoasca diferite limbi straine la un nivel avansat. Daca ai experienta in domeniul IT, dar nu stii engleza, noi iti vom prezenta unele dintre cele mai populare aplicatii pentru invatarea limbilor straine.

Te-ai gandit cat de multe lucruri poti face cu un telefon mobil? Telefoanele mobile sunt acum adaptate sa te ajute in numeroase momente din viata ta si invatarea unei limbi straine este unul dintre acestea. Recomandarea noastra este sa apelezi si la profesori pentru a te asigura ca inveti corect anumite reguli si ca exista cineva care sa iti atraga atentia cand gresesti. Totodata, iti sugeram sa te gandesti sa iti cumperi si dictionare din care sa inveti mai multe cuvinte. Pentru a face insa primii pasi in limba dorita, poti accesa aplicatiile de mai jos.

  1. Memrise

Memrise este locul ideal pentru insusirea si exersarea vocabularului. Exista cursuri despre toate limbile pe care ti le poti imagina. Aici poti gasi cursuri standardizate bazate pe manuale recunoscute sau liste de cuvinte, precum si colectii de cuvinte mai putin asteptate, cum ar fi „cuvinte obraznice in japoneza” sau cuvinte din traducerea japoneza Harry Potter si Piatra Filozofala.

Memrise consta in doua lucruri: meme si gaming. Aplicatia urmeaza o metoda de invatare care se bazeaza pe crearea de asociatii amuzante sau bizare ale cuvintelor studiate. Cursurile sunt adesea asociate cu meme concepute pentru a te ajuta sa iti amintesti vocabularul. Meme-urile sunt create de comunitate si fiecare isi poate adauga propriile creatii!

  1. LinguaLift

Aceasta este o aplicatie lingvistica orientata mai mult catre o anumita categorie de cursanti, care doresc un program de limba complet sub indrumarea unui profesor. Aplicatia insasi e buna, dar ajutorul suplimentar din partea profesorilor face diferenta. Tutorii sunt disponibili pentru a raspunde la orice intrebari pe care le-ai putea avea. Ei te pot ajuta la gramatica, pot sugera resurse suplimentare si vor corecta temele pentru cei interesati.

  1. Duolingo

Multe cursuri Duolingo sunt create chiar de vorbitori nativi, care ajuta comunitatile persoanelor pasionate de limbi straine sa se implice in mediul online, creand anumite cursuri probabil mai putin asteptate, cum ar fi guarani sau klingoni. O alta caracteristica care face Duolingo o aplicatie speciala pentru mai multi useri este ca nu se adreseaza exclusiv  doar vorbitorilor nativi de engleza. Pentru fiecare limba exista cursuri specifice care vizeaza traducerea in mai multe limbi straine diferite, iar cei de la Duolingo au creat pana in prezent 81 de cursuri.

4.HelloTalk

Aceasta este o aplicatie menita sa faciliteze practicarea vorbirii si sa elimine stresul potential al unei conversatii in timp real. Cursantii pot gasi vorbitori nativi si pot conversa cu ei folosind un chat de tip WhatsApp cu mesaje vocale si text, iar utilizatorii isi pot corecta reciproc mesajele cu ajutorul unui instrument de corectie incorporat. Comparativ cu aplicatiile mentionate anterior, HelloTalk are si un sistem de traducere integrat.

 

0 Shares
You May Also Like