Cum se evalueaza masinile la casele de amanet?

Cum se evalueaza masinile la casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Cum se evalueaza masinile la casele de amanet?Nu putini sunt cei care atunci cand au nevoie de bani, aleg sa solicite un imprumut de la o casa de amanet. Ei bine, casele de amanet le oferat imprumuturi financiare tuturor persoanelor, insa pentru a primi bani cu imprumut, persoanele respective trebuie sa lase anumite garantii, care sa acopere valoarea sumei de bani imprumutate.

De exemplu, cei care au nevoie de sume mici de bani, pot alege sa isi amaneteze bijuteriile sau pot opta chiar si pentru amanetarea aparatelor electronice si electrocasnice.

Exista si situatii in care insa, cei care trec pragul caselor de amanet au nevoie de sume mari de bani, asa ca in aceste conditii solicita imprumuturi caselor de amanet, iar pentru a obtine banii respectivi gireaza cu masinile personale.

Casele de amanet autoturisme Bucuresti evalueaza insa foarte bine autoturismele, inainte de a le oferi clientilor bani cu imprumut.

Ei bine, o casa de amanet atunci cand evalueaza o masina pentru a oferi o suma de bani drept garantie, tine in primul rand cont de marca si modelul masinii. De preferat ar fi ca toti clientii sa isi amaneteze masinile de lux, pentru ca astfel chiar daca le-ar oferi acestora sume mai mari de bani, si casele de amanet ar avea castiguri mai mari, fie de pe urma comisioanelor, fie daca vor intra apoi in posesia masinilor, de pe urma vanzarii acestora.

Apoi trebuie precizat ca o casa de amanet care primeste drept garantie o masina in schimbul unui imprumut, atunci cand evalueaza masina tine cont si de anul de fabricatie al acesteia. Cu totii suntem constienti de faptul ca o masina cu cat este mai veche, cu atat valoreaza mai putin, iar o masina cu cat este mai noua cu atat valoreaza mai mult.

Gradul de uzura al masinii conteaza foarte mult, asa ca o evaluatorii unei case de amanet verifica la sange masina pentru a gasi mici defecte. Cu cat gasesc mai multe defecte, cu atat ofera apoi o suma mai mica de bani in schimbul acesteia.

Valoarea de piata a masinii este un alt factor foarte important de care tin cont de regula evaluatorii caselor de amanet. Acestia cunosc preturile masinilor foarte bine, astfel ca ofera de fiecare data o suma avantajoasa in primul rand pentru casa de amanet, in schimbul masinii.

De regula, evaluatorii caselor de amanet le ofera clientilor maxim 80% din pretul real al masinii, asa ca oricum casa de amanet are de castigat. Fie isi recupereaza banii imprumutati plus comisionul aferent, fie in cazul in care clientul nu isi mai plateste datoria si renunta la masina, casa de amanet scoate masina la vanzare la pretul pietei.

In oricare dintre aceste doua situatii, casa de amanet are numai de castigat, iar cu cat valoarea imprumutului este mai mare, cu atat si castigul casei de amanet este mai mare.

Ei bine, acestea sunt cele mai importante detalii de care se tine cont in momentul in care se evalueaza o masina la casa de amanet, in vederea obtinerii unui imprumut de genul amanet auto.

0 Shares
You May Also Like