La ce este utila electrostimularea

La ce este utila electrostimularea

0 Shares
0
0
0

La ce este utila electrostimulareaElectrostimularea se realizeaza cu un aparat electrostimulare. Dar la ce ne ajuta electrostimularea de fapt. Electrostimularea ajuta la imbunatatirea capilarizarii si vascularizarii. Este bine demonstrat ca, cu stimulare musculara de joasa frecventa, obtinem o crestere intensa a circulatiei sanguine locale. S-a dovedit ca acest lucru genereaza o adaptare in asa fel incat sa determine si capilarizarea locala, ceea ce determina raspunsul cel mai intens si prelungit al fibrelor musculare rosii si albe.

Mentionam si  economisirea de timp care ne permite sa ne dedicam esentei fiecarui sport; imbunatatirea abilitatilor si miscarilor in lucrul tehnic, lucrul la pregatirea mai multor provocari individuale care apar in timpul competitiei individuale cu munca tactica si intelegerea intelectuala a importantei combinatiei perfecte dintre tactici si tehnica in activitatea strategica; ne putem dedica mai mult timp intelegerii tehnicilor din sportul nostru. Toate acestea ne vor aduce beneficii prin rezultate mai bune. Deci, in cazul in care nu este deja perfect clar, o vom sublinia din nou: economisirea timpului este inutila in formare.

Pe langa aceste aspecte pe care le-am definit, un numar aproape nelimitat de avantaje deriva din aceste aspecte; exista atat de multe ca este practic imposibil sa incepeti sa le numerotati. Astfel de avantaje ar include: imbunatatirea altor conditii fizice, cum ar fi elasticitatea; avand la indemana noastra metode care diminueaza durerea, accelereaza recuperarea si faciliteaza adaptarea la antrenament dupa o leziune; si capacitatea de a efectua o cantitate mai mare de efort muscular fizic fara riscul de ranire, oboseala fizica sau psihica. Am putea continua sa enumeram o serie de beneficii si avantaje care deriva din cele sase puncte pe care le-am detaliat anterior. Credem ca acest lucru este mai mult decat suficient pentru a motiva atat sportivii amatori, cit si profesionistii, care nu au experimentat antrenamentul la care ne referim, sa ia decizia de a face acest lucru si sa incepem sa ne imbunatatim rezultatele.

Participantii la studiu care au facut terapia de stimulare au vazut imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste independenta si capacitatea lor de a efectua activitati de zi cu zi, cum ar fi imbracatul si mancatul, spune dr. Popovic. “Acest lucru are implicatii reale pentru calitatea vietii si independenta oamenilor si pentru ingrijitorii lor”.

Spre deosebire de sistemele permanente de FES, cel proiectat de Dr. Popovic si colegii sai este pentru tratamentul pe termen scurt. Terapeutul foloseste stimulatorul pentru a face muschii sa se miste in membrele pacientului. Ideea este ca, dupa multe repetari, sistemul nervos poate “readuce” miscarea si in cele din urma poate activa muschii singuri, fara dispozitiv.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le avem de la aparatele de electrostimulare. Recomandarea noastra este sa incercati macar o data si ulterior veti vedea beneficiile si nu veti mai vrea sa va mai opriti. De asemenea, o alta recomandare este sa incercati ca, suplimentar sa aveti un mod de viata sanatos care sa va ajute sa va mentineti in cea mai buna forma. Sportivii au inteles deja beneficiile pe care le are electrostimularea motiv pentru care au inceput sa o foloseasca tot mai des.

0 Shares
You May Also Like