Cum se face analiza competitiei in SEO ?

0 Shares
0
0
0

Ai avut vreodata sentimentul ca indiferent de ce faci, nu reusesti optimizarea pentru motoarele de cautare? Chiar daca este posibil sa faci lucrurile gresit, un alt motiv posibil pentru performanta dvs. slaba SEO ar fi competitia dvs., care este foarte dificila.

Daca va aflati intr-o nisa foarte competitiva, atunci concurenta dvs. poate fi cu adevarat zdrobitoare si de aceea nu va puteti permite sa nu fiti atenti la ele. Cauti specialisti pentru seo Cluj? Intra pe DanBradu.com.

Ei bine, chiar daca nisa ta nu este atat de competitiva, vei castiga doar daca stii cum sa monitorizezi succesul si esecul concurentilor tai. Iata cateva etape pe care le puteti urmari pentru a va analiza competitia SEO.

  1. Gasiti cine sunteti competitorii dvs. de SEO.

Nu puteti sa va analizati concurentii, daca nu stiti cine sunt. In unele cazuri identificarea concurentilor dvs. este foarte usoara – de exemplu, daca aveti o afacere offline si cunoasteti concurentii dvs. acolo, verificati site-urile lor si ati terminat.

Cu toate acestea, in alte cazuri, identificarea concurentei dvs. nu este atat de usoara. Concurentii dvs. ar putea fi site-uri in nisa dvs., site-uri care se clasifica bine pentru cuvintele dvs. cheie majore sau concurenti directi pentru cuvintele/expresiile dvs. etc.

Lista concurentilor dvs. poate fi destul de lunga si, evident, nu puteti monitoriza toate aceste lucruri . Efectuati o cautare in Google cu privire la cuvintele dvs. cheie vizate si faceti o lista a site-urilor / companiilor care apar in rezultatele de cautare. Puteti considera ca acestea sunt principalii dvs. concurenti.

  1. Vizitati site-urile competitorilor si analizati-le.

Dupa ce aveti o lista cu concurentii dvs. – sau cel putin cei majori – urmatorul pas este sa vizitati locatiile acestora si sa le analizati. Ar trebui sa urmariti daca site-urile lor sunt proiectate profesional, daca au continut mult, ce inseamna calitatea continutului lor, daca utilizeaza adrese statice sau dinamice etc.

Aceasta inspectie de baza a site-ului va poate oferi o multime de informatii despre gradul de profesionalism al competitorilor dvs.si prin urmare, cat de probabil sau mai putin probabil este ca motoarele de cautare sa indexeze mai bine acele site-uri.

  1. Analizati cuvintele cheie pe care concurentii dvs. le folosesc

Cuvintele cheie au fost intotdeauna cel mai important factor pentru succesul SEO. Acesta este motivul pentru care va puteti astepta ca, daca concurentii dumneavoastra folosesc cuvintele cheie in mod corespunzator, site-ul lor va fi pozitionat bine in motoarele de cautare. S-ar putea sa aveti dificultati in identificarea cuvintelor cheie pe care concurenta le foloseste, deoarece ceea ce credeti ca sunt cuvinte cheie de varf pentru nisa dvs. ar putea sa nu fie pe lista lor deloc.

Daca nu stiti ce cuvinte cheie folosesc, incercati sa verificati daca folosesc cuvintele dvs. cheie – aceasta este cel mai simplu lucru de facut. In timp ce faceti aceste verificari, puteti gasi multe cuvinte cheie utile pe care le-ati ignorat si puteti incepe sa optimizati site-ul dvs. folosind aceste cuvinte .

De asemenea, trebuie sa verificati densitatea cuvintelor cheie ale concurentilor dvs. Instrumentul Cloud Density va va ajuta sa obtineti o idee. De asemenea, nu uitati sa verificati locatia cuvintelor cheie – adica daca exista cuvinte cheie in titluri, metatag-uri, etichete de imagine, adrese URL etc.

0 Shares
You May Also Like