Cum si de unde sa va cumparati calculatoare second hand?

Cum si de unde sa va cumparati calculatoare second hand?

0 Shares
0
0
0

Cum si de unde sa va cumparati calculatoare second hand?
Pentru inceput noi va recomandam sa incercati sa cumparati calculatoare second hand i7. Explicatia este una foarte simpla. Cu cat sunt mai noi cu atat dispui mai mult de software pentru ele. Si doar asta vrei nu? Sa folosesti calculatorul mult timp.

Daca te gandesti sa iti cumperi calculatorului din linkul de mai sus faci cea mai buna alegere. Daca il cumperi de pe OLX iti asumi clar toate riscurile. Daca intentionati sa utilizati eBay, asigurati-va ca gasiti un vanzator cu un rating de feedback de cel putin 100%. In cazul in care calculatorul ajunge rupt, un vanzator cu o nota impecabila va permite  o returnare pentru a preveni un feedback negativ – asta e frumusetea eBay. Pentru un schimb Craigslist, asigurati-va ca aranjati un loc de intalnire publica ca o cafenea unde puteti examina complet computerul inainte de a il cumpara doar daca sunteti in America. In Romania nu aveti cum sa folositi acest sistem.

Cautati fisuri si imperfectiuni

Acum trebuie sa verificati daunele. In primul rand verificati problemele cosmetice – si apoi puteti sa va dati seama ca nu conteaza deloc. Atata timp cat computerul functioneaza, acel chip mic din coltul inferior nu va fi o problema. Dar, daca doriti, puteti incerca sa obtineti cativa lei in minus, din cauza asta, si ati coborat pretul.

Fara violet purpuriu

Unul dintre cele mai scumpe lucruri de inlocuit pe un laptop este ecranul. Verificati orice decolorare violet sau roz si, daca gasiti, trimiteti computerul inapoi. Nu merita dificultatea sau costul reparatiilor.

Testarea intrarilor

Verificati toate prizele, porturile si conexiunile wireless cum ar fi Bluetooth si Wi-Fi. Multe dintre acestea sunt atasate la placa de baza, ceea ce este costisitor de inlocuit. Daca un port USB este rupt si puteti trai cu celelalte trei, faceti-o. Daca mufa pentru casti este rupta, dar aveti casti Bluetooth oricum, atunci bucurati-va.

Verificati un hard disk defect.

Testati unitatile hard disk pentru erori si retineti ca unitatile de inlocuire sunt, in general, ieftine.

Verificati o unitate CD defecta

Incercati sa inscriptionati toate tipurile de suporturi pe care unitatea trebuie sa le suporte – CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD + R DL etc.

Verificati durata de viata a bateriei

Cititi cat mai multe dintre articolele despre baterii pe internet si aflati puteti face sa testati bateria. Daca se stinge prea repede, incercati sa determinati vanzatorul sa reduca pretul pentru a compensa costul unei baterii de schimb, care poate avea un pret destul de mare.

Cautati ajutor

Daca nu doriti sa efectuati toate aceste teste pe cont propriu sau daca vreti un aviz de expert, majoritatea locurilor de reparatii nu vor percepe mai mult de 80 de lei pentru un control complet al diagnosticarii. Cand calculatorul utilizat costa mai putin de jumatate din pretul original de vanzare cu amanuntul, 80 de lei nu sunt prea mult.

Pentru cumparatorii eBay, nu lasati feedback pana cand nu ati verificat totul. Daca exista probleme majore, nu va fie teama sa returnati computerul.

Nu fi frustrat daca totul nu este perfect chiar de la inceput. Amintiti-va ca oamenii au probleme destul de des si cu noile computere. Chiar daca trebuie sa dati niste bani pentru reparatii sau upgrade-uri mici, asigurati-va ca decizia dvs. a fost solida din punct de vedere ecologic si economic.

0 Shares
You May Also Like