Despre El Caminito Del Rey

0 Shares
0
0
0

Deschiderea noului reformat Caminito del Rey, cunoscut si sub numele de El Camino del Rey, a fost unul dintre cele mai asteptate evenimente din ultimii ani. Noua cale a facut titluri in intreaga lume, Lonely Planet numind recent o plimbare pe Caminito drept unul dintre cele mai tari lucruri care s-au putut face in 2015.

Deschiderea oficiala a Caminito del Rey a avut loc pe 28 martie 2015. Iata ce va puteti astepta, daca optati pentru o vacanta Spania Caminito, cu scopul de a vizita acest loc fabulos:

Despre El Caminito Del Rey

Caminito a fost construit initial intre 1901 si 1905 si a fost folosit pentru a transporta materiale si oameni intre doua centrale care au fost construite de o parte si de alta a defileului El Chorro. Abia la inceputul anilor 1920 a fost deschis oficial de regele Alfonso XIII, care a mers pe toata lungimea, si care  i-a si dat numele. De atunci, Camino a devenit una dintre minunile Spaniei, iar in zilele noastre multi turisti care viziteaza Spania, opteaza si pentru o vacanta Spania Caminito.

El Chorro Cheile (La Garganta del Chorro) este un loc uimitor, cu ziduri uriase de roca mai mare de 400m de-a lungul lungimii sale de trei kilometri. „El Chorro” poate fi tradus in mod vag ca „jetul”, care este exact ceea ce a facut apa atunci cand calatorea prin rapa ingusta a defileului.

Diferenta de inaltime dintre cele doua rezervoare create de om la fiecare capat al defileului a oferit o oportunitate unica de dezvoltare a energiei hidroelectrice. Un concept aproape revolutionar la acea vreme.

Totusi, geniu electric, atractia reala a fost intotdeauna pasarela din beton, El Caminito del Rey, care arunca lungimea defileului atarnand precipitat la jumatatea partii sale. Se spunea ca structura initiala a fost construita de marinari care obisnuiau sa urce franghii si sa lucreze in timp ce erau suspendate deasupra unui gol. Rapoartele neconfirmate au mai declarat ca prizonierii, care au fost condamnati la moarte, au indeplinit unele dintre sarcinile mai periculoase.

Calea a fost construita folosind nisip si ciment si tinuta pe loc de paranteze metalice. De-a lungul acestei cai neimplinite, a fost pusa o balustrada simpla de fier. Caminito a cazut incet in disperare de-a lungul anilor si a fost inchis oficial in 2000, dupa ce mai multe persoane au cazut si si-au pierdut viata.

Acest pericol a devenit motivul aparitiei mai multor legende, si a atras alpinisti din toata lumea, multi oameni referindu-se la Caminito drept „calea cea mai periculoasa din lume”.

Guvernul a vorbit despre reforma Caminito del Rey, mai multi ani la rand. La sfarsitul anului 2013, aceste planuri au ajuns in sfarsit intr-o alta etapa. Autoritatile locale si orasul Malaga impart costurile totale de renovare de 5,5 milioane EUR. 2,2 milioane de euro au fost folositi pentru noua constructie a noului Caminito, restul fiind destinat serviciilor suplimentare din zona, drumuri, parcari si facilitati de autobuz. Se promite a fi una dintre cele mai mari atractii din Andaluzia, daca nu chiar intreaga Spanie.

Bilete

Biletele trebuie rezervate online si pot fi efectuate pe site-ul oficial Caminito del Rey. In primele sase luni, intrarea a fost gratuita. Dupa aceasta perioada de sase luni, taxa de intrare este de 10 euro pe persoana. Sunt disponibile si tururi ghidate.

Numarul maxim de persoane permise pe Caminito la un moment dat este de patru sute. Grupurile de pana la cincizeci de persoane sunt permise prin punctele de control initiale, cu sloturi alocate la fiecare jumatate de ora. Un maxim de 1.100 de persoane pe zi este permis sa mearga pe Caminito.

Ora de deschidere si datele

Timpurile initiale de deschidere sunt enumerate mai jos.

  • 1 aprilie – 30 octombrie: 10.00 – 17.00
  • 1 noiembrie – 31 martie: 10.00 – 14.00
  • Incheiat 24, 25, 31 decembrie si 1 ianuarie.

Noul Caminito Del Rey

Distanta totala de mers pe jos a noului Caminito del Rey este de 7,7 km. Te plimbi din Ardales in nord pana in sudul Álora.

Traseul: de la Ardales la Álora

Acest traseu urmareste raul in aval si dureaza aproximativ 4 ore. Traseul incepe chiar de pe drumul de acces MA-444 care se rasuceste in jurul lacurilor Ardales. Exista mai multe modalitati prin care poti ajunge la inceputul Caminito de aici. Trebuie sa ajungi in cealalta parte a muntelui.

Exista un tunel mic, situat chiar langa restaurantul Kiosk, chiar in fata rezervorului Conde de Guadalhorce. Tunelul este scurt, dar trebuie sa mergeti mai departe la celalalt capat (aproximativ 2,5 km). Poteca este exceptional de pitoreasca, indicata si urmeaza cursul raului pana cand ajungeti la punctul de control / intrare.

Exista un tunel mai mare / mai lung, situat in apropierea restaurantului Mirador. Acest tunel este ceva mai lung decat cel de langa El Kiosk, dar economisesti timp la mersul pe celalalt capat.

Daca nu doriti sa utilizati tunelurile, puteti merge cu usurinta peste munte si coborati inapoi spre rau. Urmati pista care merge in spatele restaurantului Mirador.

Statia de control este situata chiar langa vechea hidrocentrala. Odata ce treceti prin control, calea se ingusteaza rapid si devine din ce in ce mai verticala pe masura ce progresati in Desfiladero de los Gaitanes.

Vechiul Caminito a fost lasat cat mai intact cu noua cale construita chiar deasupra ei. Este alcatuit din panouri predominant din lemn care au suporturi gaurite in fata stancii. Poteca lata de un metru ofera mai multe sectiuni spectaculoase de podea din sticla si culmineaza cu un pod suspendat care traverseaza deasupra Balconcillo de los Gaitanes. Podul este suspendat la peste 100 de metri de defileul Gaintanes, si cu siguranta nu poate fi vizitat de catre cei slabi sau cu rau de inaltime.

Lucruri de care trebuie sa tii cont

  • Caminito nu trebuie incercat daca aveti o dispozitie nervoasa sau daca aveti rau de inaltime.
  • Vi se va furniza o casca la intrare. Trebuie sa fie mentinuta permanent.
  • Nu exista bai sau facilitati pe intregul traseu.
  • Adu-ti apa si mancare cu tine.
  • Copiii trebuie sa fie insotiti in permanenta si trebuie sa aiba peste 8 ani.
  • Accesul poate fi inchis in timpul vanturilor mari – peste 35 km / h.
  • Plimbarea este liniara. Incepi in nord si sfarsesti in sud.
0 Shares
You May Also Like