Din ce cauza apar pungile de sub ochi?

0 Shares
0
0
0

Din ce cauza apar pungile de sub ochi?
Mai mult ca sigur, toate acele persoane care dimineata cand se uita in oglinda observa faptul ca au pungi sub ochi, nu sunt foarte incantate de ceea ce vad, si incep sa isi puna o multime intrebari privind cauza aparitiei acestora.

Exista o multime de persoane care se confrunta in fiecare dimineata cu aceasta problema, iar foarte multe dintre aceste persoane habar nu au care ar fi motivele pentru care pungile de sub ochi isi fac aparitia.

Ei bine, in continuarea acestui articol vom discuta putin despre motivele care pot provoca aparitia acestor pungi inestetice de sub ochi.

Exista persoane care cred ca pungile de sub ochi pot sa apara din mai multe motive, precum un somn agitat si intrerupt, lipsa somnului, un somn prea odihnitor.

De fapt, de producerea si aparitia pungilor de sub ochi se poate spune ca responsabile ar fi si anumite probleme de sanatate, sau chiar si dezhidratarea.

Un motiv pentru care pungile de sub ochi isi pot face aparitia este acela ca in casa este prea cald atunci cand acasa este prea frig. Din acest motiv pielea se dezhidrateaza si devine foarte sensibila, motiv pentru care vor fi afectate membranele din globul ocular, iar tesuturile se vor inflama.

Persoanele care nu dorm bine noaptea pot sa se trezeasca dimineata avand pungi sub ochi, iar cei care nu dorm noaptea si sunt stresati, elibereaza un hormon pe nume cortizon, care tulbura nivelul de sare din corp, iar astfel se va retine apa in tesuturi.

Alte persoane pot sa se trezeasca dimineata avand pungi sub ochi datorita unor alergii de sezon. In momentul in care ai o alergie, corpul intra in modul de atac, iar din acest motiv elibereazain exces histamina, care ajunge la nivelul pieli, chiar si in zona ochilor si produce un efect asemanator cu intepaura de albina. Mai preciz, in zona ochilor se vor produce pungile de sub ochi.

Femeile se pot trezi dimineata avand pungi sub ochi si in cazul in care se afla in perioada sensibila a lunii. Un motiv pentru care ele se trezesc cu pungile sub ochi, ar fi sindromul premenstrual. De regula, femeile care se confrunta cu o asemenea problema, scapa de aspectul inestetic la doar cateva zile de la terminarea menstruatiei.

Un alt motiv care poate provoca aparitia pungilor de sub ochi este plansul. S-au efectuat o multime de studii odata cu trecerea timpului, in urma carora s-a constatat faptul ca pungile de sub ochi pot sa fie cauzate de catre glandele lacrimale care lucreaza in exces pentru a produce lacrimi.

Persoanele care fac multe schimbari in dieta pot sa se trezeasca si ele dimineata cu pungi sub ochi. Deasemenea, persoanele care consuma alcool pot avea aceasta problema, alcoolul dezhidratand corpul si uscand pielea, dar si globul ocular.

Oamenii care mananca sarat retin apa in corp, iar din acest motiv pielea le va fi afectata, la fel ca si tesuturile din zona ochilor, asa ca acesta este inca un motiv pentru care isi pot face aparitia pungile de sub ochi.

Asadar, pungile de sub ochi pot aparea din foarte multe motive, insa important este faptul ca ele se pot trata, si pot fi indepartate rapid.

0 Shares
You May Also Like