Doua situatii in care poti avea nevoie de un psiholog

0 Shares
0
0
0

Doua situatii in care poti avea nevoie de un psiholog
Sunt foarte multe persoane, care in momentul in care vine vorba despre consiliere psihologica, considera faptul ca doar persoanele care sufera de boli psihice au nevoie de ajutorul unui psiholog.

Cu siguranta acest lucru nu este adevarat, pentru ca fiecare dintre noi putem sa trecem printr-o situatie mai grea din punct de vedere emotional, asa ca pentru a depasi mult mai usor situatia data, putem cauta un cabinet psihologic Bucuresti, pentru a discuta cu un psiholog, care ne va ajuta sa mergem mai departe.

In continuarea acestui articol, vor fi prezentate cateva situatii in care, oamenii de rand, care nu sufera de nici o boala psihica, pot apela cu incredere la ajutorul unui psiholog.

De exemplu, sunt anumite persoane, care au pierdut pe cineva drag din familie, in urma unui accident rutier, sau care a plecat la munca in strainatate si a patit cine stie ce pe acolo, iar acum, sunt afectate de o astfel de situatie.

Aceste persoane pot sa sufere foarte mult din aceasta cauza, si sa se inchida in ei, sa nu mai vorbeasca cu nimeni si sa intre intr-o depresie, numita de catre psihologi si doliu patologic.

Ei bine, intr-o astfel de situatie, persoanele respective au nevoie rapida de consiliere psihilogica, iar prin intermediul psihoterapiei, vor putea sa isi dezvolte foarte rapid mecanismele de adaptare la realitatile vietii, iar astfel se vor putea redresa.

Aici este important de precizat faptul ca de regula, copiii pot suferi cele mai multe epresii din cauza pierderii unei persoane dragi, sau din cauza faptului ca parintii le sunt plecati la munca in strainatate, iar ei sunt afectati foarte serios din aceasta cauza.

Sunt insa si o multime de adulti care pot sa se confrunte cu o astfel de problema, insa din fericire, un psiholog le poate oferi si acestora sprijnul necesar pentru a depasi cu bine o astfel de situatie.

Deasemenea, tot de ajutorul psihologului pot avea nevoie si acele persoane care au o oarecare fobie. Sunt persoane care pur si simplu nu isi pot controla teama fata de un anumit obiect si fata de o anumita situatie, oricat de mult sprijin si ajutor ar primi din partea celor dragi.

Intr-o astfel de situatie, cu siguranta doar ajutorul unui psiholog, care poate folosi cateva strategii eficiente poate sa fie de mare folos. Psihologul va cauta mai intai de toate sa identifice cauza fobiei alaturi de pacient, apoi il va ajuta pe acesta sa inteleaga faptul ca teama sa este alimentata in mod artificial, si ca nu reprezinta un pericol pentru viata sa.

O alta strategie pe care o pot avea psihologii in acest caz, ar fi aceea de a incerca sa expuna pacientul in mod controlat la un stimul care sa-I declanseze fobia, pentru a-l desensibiliza.

Asadar, acestea au fost doar doua situatii in care orice persoana normala, care nu sufera de nici o boala psihica, poate sa aiba nevoie de ajutorul unui psiholog.

Cu siguranta problemele nu vor fi rezolvate doar intr-o singura sedinta, insa rezultatele sedintelor de la cabinetul psihologic vor fi vizibile foarte rapid.

0 Shares
You May Also Like