Este rentabila incalzirea prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

Intrucat proprietarii de case au devenit din ce in ce mai constienti de avantajele incalzirii in pardoseala prin sistemele de radiatoare conventionale, este foresc ca acestoa sa opteze pentru automatizari pardoseala.

Desi exista un efect initial pentru instalarea incalzirii, intr-un timp surprinzator de scurt, economiile de energie si eficienta vor amortiza investitia, adaugand totodata valoare suplimentara proprietatii in ansamblu.

Pentru cei interesati sa afle mai multe despre avantajele inerente oferite de incalzirea in pardoseala, vom prezenta cateva dintre cele mai importante beneficii de care pot avea parte in cazul in care opteaza pentru automatizari pardoseala:

Costuri de intretinere reduse

Poate unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care oamenii aleg sa instaleze incalzirea in pardoseala este pur si simplu pentru ca foarte rar necesita vreo forma de intretinere odata ce a fost montat. Acesta este cazul atat pentru incalzirea in pardoseala electrica, cat si pentru apa.

Eficienta energetica simpla

Incalzirea in pardoseala este in general mult mai eficienta decat radiatoarele de moda veche si, prin urmare, mai rentabila in ceea ce priveste facturile la utilitati.

Cu toate acestea, este intelept sa va instalati sistemul de incalzire, avand in acelasi timp un test de eficienta. Acest lucru va evalua eficienta generala a izolatiei pentru locuinte si va va asigura ca veti obtine performantele optime din incalzirea dvs.

Deoarece podeaua in sine este incalzita, pastreaza caldura mult mai bine decat caloriferele traditionale, care se racesc foarte repede atunci cand sunt oprite. Cu incalzirea in pardoseala, casa va putea retine caldura mult mai bine si va necesita mai putina energie pentru a mentine caldura.

Incalzirea in pardoseala este mai igienica

Prin radiatoare si incalzire prin convectie, podelele raman reci si poate aparea umezeala la nivelul solului. Acesta este locul de reproducere perfect pentru temutul acarian de praf.

Cu toate acestea, datorita faptului ca podeaua este incalzita, orice acarieni de praf si alte inghesuite infioratoare vor constata ca incalzirea in pardoseala face ca mediul lor sa fie prea cald si uscat pentru ca acestia sa traiasca si sa se reproduca.

Rezultatele trecerii la incalzirea in pardoseala pot fi uimitoare. Studiile arata ca instalarea incalzirii radiante in casa ta poate reduce cantitatea de acarieni prezente cu pana la 80%!

Ca urmare, persoanele care sufera de boli respiratorii, cum ar fi astmul se vor simti mult mai confortabil cu acest tip de infiintare.

Flexibilitate la temperatura camerei

Datorita fiecarei camere care are propriul sau termostat dedicat, nu exista nicio obligatie ca o camera sa fie pastrata la fel de calda ca si altele.

In timp ce multe radiatoare sunt acum echipate cu valve termostatice, acestea se pot dovedi a fi nesigure, iar controlul temperaturii va fi adesea mai puternic si lipsit de o stiinta exacta.

Cu un sistem de control UFH bun, este usor sa economisesti bani prin mentinerea temperaturilor scazute (sau chiar oprite) in incaperile care sunt rareori utilizate, in timp ce zonele de locuit cheie sunt pastrate la fel de calde, dupa bunul plac.

Aceasta este, de asemenea, o caracteristica utila pentru persoanele carora le place sa-si gestioneze propria temperatura in propriile spatii – pana la urma, unii dintre noi simtim frigul mai mult decat altii.

Tinand cont de toate beneficiile mentionate in randurile de mai sus, cu siguranta este indicat sa optati pentru automatizari pardoseala in locuinta dvs.

0 Shares
You May Also Like