warehouse management system - soft wms de la Point Logistix
warehouse management system – soft wms de la Point Logistix

“Fisa tehnica” a unui Warehouse Management System (WMS) de top

0 Shares
0
0
0
warehouse management system - soft wms de la Point Logistix
warehouse management system – soft wms de la Point Logistix

Un sistem bun de management al depozitului (WMS) poate fi cheia succesului sau esecului unei afaceri. Studiile recente arata ca un numar din ce in ce mai mare de consumatori aleg sa isi faca achizitiile preponderent prin e-commerce si pana si companiile mari de retail se lupta sa obtina un segment din piata. Orice companie trebuie sa raspunda nevoilor in schimbare ale clientilor inclinati catre tehnologie, profitand de aceeasi tehnologie pentru a-si eficientiza modelul de business.
Asadar, cum se poate alege un Warehouse Management System – WMS potrivit pentru un depozit e-commerce, pentru distributie sau pentru fulfillment?

Sistemul WMS ideal

Sistemele third party sunt multe si in general isi pot personaliza produsul pentru a se mula pe nevoile oricarei companii. Unele dintre acestea stau bine la capitolul livrari si receptii dar nu functioneaza bine in cadrul fluxurilor de lucru ale companiei; altele se pot achita decent de indeplinirea comenzilor, dar nu ofera o aplicatie pentru smartphone-uri, care sa creasca mobilitatea.
Un sistem WMS ideal pentru o afacere care vrea sa isi eficientizeze procesele si sa devina mai profitabila, ar trebui sa ofere cea mai mare parte dintre instrumentele de management de mai jos, daca nu chiar pe toate, asa cum o face solutia Warehouse Management System Crosspoint WMS de la Point Logistix.

– Managementul stocurilor
– Managementul transportului
– Onorarea comenzilor
– Raportare
– Tablouri de bord privind productivitatea
– Integrare API pentru cosuri de cumparaturi
– Schimb electronic de date (EDI)
– Integrarea transportatorilor
– Cross Docking
– Facturare 3PL
– Management contabil
– Scanare coduri de bare/RFID
– Gestionarea stocurilor/numaratoare ciclica (cycle count)
– Colectare din locatia primara
– Aprovizionare
– Primire & Putaway
– Retururi
– Alerte prin e-mail
– Aplicatii pentru mobil
– Serviciu Clienti Live 24/7

Un soft WMS bun ar trebui sa economiseasca timp si bani si sa eficientizeze procesele, eliminand pierderile si inexactitatile.
Din punct de vedere al costurilor implementarii unui Warehouse Management System (WMS), este importanta adoptarea unei tehnologii de ultima ora; un sistem bun ar trebui sa dureze mai mult de cativa ani. Insa, pe de alta parte, si ROI-ul investitiei conteaza.
Pentru ca un WMS sa merite investitia, el trebuie sa reduca cheltuielile in timp. In plus, productivitatea ar trebui sa creasca, pentru ca sarcinile nu mai trebuie repetate ca urmare a erorii umane.
Sistemele user-friendly reduc costurie si timpul alocat trainingului.
Suportul IT este crucial, mai ales daca nu exista un departament IT la locatia de implementare a softului.
Un WMS ar trebui sa fie customizabil, in asa fel incat sa se adapteze perfect nevoilor unei companii si sa permita cresterea organica a business-ului in viitor, transformandu-se odata cu acesta.
Flexibilitatea este si ea o caracteristica importanta a unui Warehouse Management System (WMS), pentru ca orice afacere este unica, iar WMS-ul ar trebui sa poata satisface nevoile si dorintele sale speciale.
Un alt plus pentru o companie este un WMS care sa poata fi integrat rapid si usor in sistemul existent. In conditiile in care afacerile se transforma cu viteza tehnologiei, companiile care nu raspund la schimbari vor fi scoase din joc.
Aplicatiile pentru smartphone-uri sunt si ele un avantaj al unui sistem Warehouse Management System (WMS) bun, pentru ca simplifica extrem de mult procesul de urmarire a stocurilor.
Asadar, WMS-ul potrivit pentru un business este cel care creeaza o experienta perfecta de la inceput pana la sfarsit, pentru companie, pentru angajati si pentru clienti.

0 Shares
You May Also Like