video in webdesign

Formatul video in webdesign

0 Shares
0
0
0

Background-urile video de tip high definition au devenit una dintre cele mai populare tehnici ale anului – in special atunci cand incorporeaza actiuni rapide cu mult mesaj vizual transmis, pentru un stil fast-paced.

De la giganti ca si AirBnB pana la site-uri mai mici de aproape orice gen, implementarea streaming-ului video a devenit o parte vitala din peisajul web-design-ului.

Unele dintre primele website-uri care au beneficiat de video background au fost website-urile filmelor nou aparute. De exemplu website-ul pentru filmul “Life of Pi”, foloseste un preview actual din film ca si background principal si este disponibil si in format pentru download.

Pentru o parere avizata in acest domeniu va recomand sa vizitati siteul companiei ItExclusiv, o firma specializata pe solutii de webdesign si programare de ultima ora.

[adsenseyu1]

Emergenta video ca tehnica de design are o legatura mica cu noutatea in sine. Background-urile video de tip full screen erau pana de curand o optiune evitata de website-uri, din cauza conexiunilor la internet destul de lente, asta pana la introducerea standardului HTML5 ( si a smartphone-urilor cu capabilitati video high definition).

Orice discutie despre formatul video HD trebuie sa ia procesul de productie in considerare. Fie ca este un design abtract asa cum ar fi cel de la Dunckelfeld, cu un video background alb-negru sau un montaj mai realist ca cel de la AirBnB, va trebui sa te joci cu modurile de saturatie ale culorilor si cu frame-rate-ul, in asa fel incat clipurile video sa fie antrenante si nu doar sa distraga atentia.

A avea un video clip sau mai bine spus doar a avea un video clip, nu este de ajuns. Toate tehnicile cinematice pentru crearea unui film excelent – framing, zooming si panning – doar pentru a numi cateva dintre ele, sunt esentiale si pentru clipurile video web, chiar si daca acestea sunt folosite numai pe post de background.

Exista cateva site-uri executate excelent din acest punct de vedere, cu o multime de scurte clipuri imbinate, pentru a largi atmosfera. Clipul video este filmat dintr-o multime de unghiuri iar unele clipuri sunt accelerate pentru obtinerea efectului de “time lapse”, in timp ce altele sunt incetinite pentru setarea unui anumit ton.

Pentru design-ul framework-ului, iata cateva sfaturi de folosire a contentului video HD:

[adsenseyu1]

1.    Tine cont de lungimea fisierului video si de durata acestuia. Un video pentru background ar trebui sa spuna o “istorie vizuala” pe care userii o pot vizualiza, in cateva secunde, undeva intre 10 si 30s, nu recomandam mai mult.
2.    Opreste sunetul. Sunetul constituie inca un element polarizator de autoplay pentru multi useri. Daca ai de gand sa-l folosesti, seteza-l default pe “mute”.
3.    Focuseaza-te pe timpii de load. Desi continutul HD este fun si mult mai placut ochiului decat cel normal, trebuie sa tii cont ca acesta nu ar trebui sa ceara timpi foarte lungi de incarcare, nu trebuie sa ingreuneze sub nici o forma website-ul.
4.    Ia in considerare alternativele. Unele device-uri nu pot afisa in format HD. Verifica in Google Analytics pentru a vedea device-urile tale cele mai populare si dezvolta in concordanta cu aceste date. In mod uzual, probabil ca vei constata nevoia de a folosi o imagine statica de fundal, pe post de backup
5.    Pastreaza calitatea video. Chiar daca filmul (clipul) este produs de tine, daca ai angajat pe cineva sa il faca sau folosesti unul stock, acesta trebuie sa fie de top, in termeni de calitate vizuala. Nu trebuie doar sa se potriveasca si sa functioneze intr-un frame HD, filmul insusi trebuie inregistrat la o rezolutie HD.

0 Shares
You May Also Like