Iata ce nu stiai despre pompa de caldura a piscinei

0 Shares
0
0
0

Probabil stiti cum functioneaza un echipament din categoria Astral Maxim pompa piscine , insa exista o multime de lucruri interesante pe care mai mult ca sigur nu le cunosteati, insa pe care le veti putea descoperi in urmatoarele randuri.

In acest moment, majoritatea proprietarilor de piscine stiu ca pompele de caldura pentru piscina sunt o optiune excelenta de incalzire a piscinei. Dintre toate diferitele tipuri de incalzitoare de pe piata, pompele de caldura pentru piscina sunt una dintre cele mai fiabile si adaptive selectii disponibile. Va pot incalzi piscina pe parcursul celei mai mari perioade a anului, fara a sparge banca.

Dar asta este o cunoastere obisnuita, motiv pentru care aceste cateva date despre pompa de caldura in piscina pot sa va intereseze. De fapt, s-ar putea chiar sa va schimbe opiniile cu privire la pompele de caldura din piscina in intregime. Continuati sa cititi pentru a afla.

Pompele de caldura din piscina iti pot incalzi piscina la temperaturi de 30 de grade

Majoritatea oamenilor isi folosesc incalzitorii de piscina atunci cand nu este destul de cald afara pentru a incalzi in mod natural piscina la o temperatura confortabila. De obicei in intervalul 70 – 85 grade. Temperaturile exterioare din acest interval nu vor face ca apa sa inoate. Dar pornirea incalzitorului de piscina schimba asta. Acestea fiind spuse, ce se intampla cand iti doresti o baie racoritoare la temperaturile mai reci? Cum ar fi sub 60 de grade la rece?

In acel moment, incalzitoarele solare nu sunt atat de eficiente, in timp ce incalzitoarele cu rezistenta la gaz si electric devin costisitoare. Dar pompele de caldura din piscina ofera o optiune alternativa. Cu o performanta certificata la temperaturi scazute, pompa de caldura functioneaza la temperaturi exterioare pana in anii 30. Ceea ce inseamna ca va puteti bucura in continuare de piscina dvs. cand vremea rece se raceste foarte mult.

Produc de peste sase ori mai multa energie (caldura) decat consuma

Aproape toata lumea stie ca pompele de caldura din piscina sunt eficiente din punct de vedere energetic, dar nu toata lumea stie cat de mult. Dintre toate faptele despre pompa de caldura din piscina din acest post, acesta va poate surprinde cel mai mult.

Pentru a pune lucrurile in perspectiva, luati in considerare acest lucru: In timp ce un incalzitor pentru piscina cu gaz produce mai putin de 1 unitate de energie termica pe unitatea de energie / combustibil consumat, o pompa de caldura produce peste 6.

Avand in vedere acest lucru, este usor sa vezi cum poti cheltui mult mai putin cu o pompa de caldura pentru piscina si sa obtii la fel de multa incalzire. De fapt, exista un numar specific care masoara eficienta energetica a unei pompe de caldura si se numeste coeficient de performanta (sau COP). Un COP este un numar care masoara cata energie produce o masina pe unitatea de energie pe care o consuma.

Sunt cea mai accesibila optiune de incalzire la piscina la cerere

Deoarece pompele de caldura din piscina ofera o incalzire extrem de eficienta, platiti mai putin pe luna pentru a va incalzi piscina. Cat mai putin?

Daca incalzirea unei piscine de 10.000 de galoti ar costa 300 de dolari pe luna cu un incalzitor pe gaz, o pompa de caldura din piscina ar putea sa o faca cu mai putin de 100 USD. In esenta, acestea sunt mai putin de 1/3 din costul optiunilor mai scumpe, cum ar fi rezistenta la gaz si electric.

Si desi alte optiuni ecologice precum incalzirea solara pot suna mai ieftin la suprafata, este important sa avem in vedere doi factori: nevoia de a mentine pompa in piscina functionand constant si ca lipsa de soare inseamna o lipsa de caldura (de asemenea, nu sunt foarte eficient in frig).

Pompele de caldura au cea mai lunga durata de viata a tuturor incalzitorilor de piscina

Daca intentionati sa investiti intr-un incalzitor de piscina, atunci probabil ca doriti sa va dureze cat mai mult posibil. Nimeni nu vrea sa inlocuiasca o piesa esentiala a echipamentului de piscina la doar cativa ani dupa ce a fost instalat.

Din fericire, pompele de caldura din piscina sunt una dintre cele mai rezistente optiuni de incalzire in piscina disponibile. Majoritatea unitatilor au o durata de viata de 10-20 de ani, dar asta este fara intretinere. Intretinerea regulata face toata diferenta si este cheia pentru extinderea duratei de viata a pompei de caldura a piscinei dvs.

Pot fi controlate cu cronometre automate

Un incalzitor de piscina este o comoditate majora, dar uitati sa-l porniti si nu va face chiar atat de bine. Exista sanse mari, s-ar putea sa va gasiti intr-o situatie in care piscina este mult prea rece pentru a inota. Destul de rece incat va dura cateva ore inainte de a putea inota.

Dar daca ai putea evita aceasta situatie cu totul? Si toate folosind un dispozitiv simplu? Un cronometru automat.

Cu un cronometru automat, puteti seta pompa de caldura din piscina pentru a porni automat la un anumit prag de temperatura sau un program bazat pe timp. Astfel, nu trebuie sa va faceti niciodata griji pentru a va trezi din nou in apele reci.

Unele pompe de caldura pentru piscina pot incalzi si raci piscina dvs.

Desi majoritatea cumpara incalzitoare de piscina in scopul incalzirii piscinelor lor, este important sa stiti ca unele pompe de caldura pentru piscina includ o utilitate suplimentara, care este destul de utila.

Capacitatea de a-ti raci apa. Deci, in esenta, primiti doua masini diferite intr-una singura. Dar este posibil sa va intrebati cand va trebui sa va racoriti piscina.

Luati in considerare momentul in care un val de caldura vine in oras, ceea ce face ca piscina dvs. sa devina o cada cu hidromasaj in doar cateva zile. In astfel de momente, capacitatea de racire a apei este indispensabila si nu este o sarcina pe care sa o indeplinesti orice alt tip de incalzitor de piscina.

Asadar, acestea sunt cateva dintre lucrurile interesante pe care este necesar sa el cunoasteti despre pompele de caldura necesare piscinelor.

0 Shares
You May Also Like