Sfaturi pentru cumpararea unui lant de aur

0 Shares
0
0
0

Atat femeile cat si barbatii au dezvoltat o adevarata pasiune pentru bijuterii, iar aici facem in mod special referire la bijuteriile din aur. Lantisoarele din aur sunt extrem de apreciate atat de catre doamne cat si de catre domni, care isi pot cumpara lantisoarele de la magazinele de bijuterii, sau chiar de la casele de amanet. Aceste case de amanet posteaza mereu anunturi de genul “cumparam aur si lantisoare aur cu plata instant “, iar cei interesati, isi pot vinde bijuteriile unei case de amanet, care le vor oferi un pret destul de atractiv.

Apoi, casele de amanet vor scoate la vanzare lantisoarele respective, iar cei care isi doresc o asemenea bijuterie, pot face o afacere ideala, pentru ca daca vor cumpara dintr-o asemenea locatie lantisorul, vor economisi niste banuti.

Ei bine, daca doriti sa cumparati un lantisor de aur, exista mai multi factori importanti care trebuie luati in considerare, inclusiv daca lantul este aur solid, ce karat este si ce fel de legaturi este format din lant. Sa examinam cele mai importante caracteristici pe care ar trebui sa le studiati cu o foarte mare atentie atunci cand cumparati un lant de aur.

Lantul de aur este solid, placat sau gol?

Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspundeti atunci cand priviti un lant de aur este daca este aur solid sau placat cu aur. Lanturile aurite placate sunt mai ieftine, dar placarea se va uza dupa ceva timp, expunand metalul dedesubt si va trebui sa refaceti lantul daca doriti sa-i restaurati culoarea.

Daca aveti de gand sa va purtati lantul deseori, aurul solid este o alegere mai buna in ceea ce priveste durabilitatea. De-asemenea, chiar si in ceea ce priveste vanzarea, acestea reprezinta cea mai buna solutie, pentru ca o casa de amanet va va oferi mai multi bani pentru un lantisor din aur solid, in comparatie cu un lantisor placat cu aur.

Unele lanturi de aur sunt facute goale – veti observa ca se simt mult mai usoare decat piesele solide de dimensiuni similare. Lanturile goale sunt mai putin costisitoare, dar exista o problema potentiala cu acestea: Aceste lanturi sunt usor de rupt sau degerat si, daca se intampla acest lucru, sunt aproape imposibil de reparat. In plus, ele fiind mai putin costisitoare la cumparare, cu siguranta nu veti obtine foarte multi bani nici la vanzarea acestora.

Alegerea Karatului pentru lantul tau de aur

Atunci cand decideti ce karat ar trebui sa aiba lantul dvs. de aur, retineti ca cu cat aurul este mai curat, cu atat va fi mai moale si mai putin durabil.

Asadar, daca veti purta lantul dvs. in fiecare zi, poate doriti sa sariti piesele de 20Kt si 22Kt, care se vor zgaria mai usor in comparatie cu lanturile de 10Kt sau 14Kt, care sunt mai grele, deoarece contin un procent mai mare de aliaje non-aurii. Desi aurul cu karat redus este mai durabil, nu este recomandat daca sunteti alergic la nichel – multe aliaje de aur contin acest metal si cu cat este mai mica puritatea aurului, cu atat mai mult contine nichel.

Daca va preocupa reactia alergica, nu cumparati aur de 10 Kt (cu exceptia cazului in care sunteti sigur ca nu este nichel). Lipiti cu aur 14Kt sau 18Kt. Este important sa retineti ca aurul de 14 Kt poate provoca inca o reactie alergica daca sunteti intr-adevar sensibil la nichel.

Alegeti tipul de legatura

Tipul de legatura pe care il alegeti pentru lantul de aur va determina cat de usor va interactiona si cat de probabil va fi ruperea. De exemplu, lanturile plate precum lantul omega si lantul herringbone sunt mai predispuse la rasucire. Un alt tip de legatura problematica este lantul rotund de sarpe. Aceste lanturi vor avea mai multe sanse sa prinda hainele si sa se rasuceasca, iar un colier intepat ar putea fi foarte greu sau imposibil de reparat.

De asemenea, este important sa decideti cat de groase trebuie sa fie legaturile, iar acest lucru depinde nu numai de preferintele dvs. de stil, ci si de faptul ca veti purta un pandantiv. Daca aveti de gand sa puneti un anumit farmec pe lantul de aur, asigurati-va ca este suficient de gros pentru a suporta greutatea suplimentara.

Unele dintre cele mai bune optiuni pentru un tip de veriga a lantului includ lantul cutiei si lantul de grau: sunt ambele robuste (in cazul in care doriti sa atarnati un pandantiv pe ele) si relativ flexibile. Alte optiuni de legaturi bune includ lantul Figaro, lantul marinar, lantul de ancorare, lantul de bord si lantul de franghii. Totodatam este foarte important sa verificati si inchizatoarea lantisorului, care trebuie sa fie puternica si rezistenta.

Verificati daca lantul este neted

O caracteristica adesea neglijata a lanturilor de aur este suprafata lor: Asigurati-va ca este neteda.

S-ar putea sa credeti ca acest lucru nu este mare lucru, dar daca lantul este dur si il porti timp de cateva ore, iti va irita pielea. Treceti degetele peste lant pentru a va asigura ca nu exista bucati zimtate care va pot freca pielea sau prinde hainele.

0 Shares
You May Also Like