iPhone XR – Motive Contra

0 Shares
0
0
0

Poate ai citit in ultima vreme pe blogurile de specialitate articole conform carora iPhone XR este cea mai buna solutie pentru fanii iPhone cu bugete reduse, fiind un telefon exceptional, de vreme ce mediul online a fost plin de astfel de review-uri pozitive la adresa noului model Apple.

Cu toate acestea exista si cateva motive contra ce ar trebui luate in considerare daca va ganditi sa faceti o astfel de achizitie in viitorul apropiat. Iata care sunt acestea:

Ecranul: Exista numeroase pareri conform carora ecranul este unul foarte bun. El este intr-adevar bun pe hartie, fiind un IPS LCD insa in realitate exista o serie de aplicatii ce nu sunt redate clar, fiind blurate. Acest lucru se intampla din cauza rezolutiei mici.

O rezolutie Full HD ar fi permis obtinerea unor rezultate aproape identice cu cele ale lui XS insa cei de la Apple au facut rabat la calitate in favoarea pretului in acest caz.

Exista intr-adevar posibilitatea ca aceasta problema sa se remedieze in timp prin optimizarea aplicatiilor pentru rezolutia oferita de XR, insa pentru cei ce tin mult la a avea imagini clare, iPhone XR va fi o dezamagire in sine, nu prin comparatie cu un OLED.

Acest rabat la calitate il face de asemenea mai susceptibil la deteriorare, insa avand in vedere ca o operatiune precum schimbare ecran iphone este usor de executat de catre un profesionist intr-un service, o astfel de situatie ar fi usor de rezolvat.

Marginile: Si aici tot pe ecran dam vina. Marginile sunt mari din cauza ca ecranul este LCD, pentru a putea avea loc suficient hardware-ul necesar pentru iluminarea acestuia. Ca aspect insa, il pastreaza pe cel curbat al modelelor premium cu care fanii s-au obisnuit deja, astfel ca daca nu va deranjeaza dimensiunile nu veti observa acest inconvenient.

Camera foto: Si la acest capitol Apple a facut rabat la calitate in favoarea pretului. Telefonul are o singura camera, spre deosebire de cea duala a lui iPhone XS. Intr-adevar se incearca o compensare a acestui neajuns prin software insa rezultatele nu sunt de aceeasi calitate ca in cazul pozelor facute cu XS sau XS Max.

Sens: Ce sens are acest telefon? Este mai ieftin decat celelelate modele de telefon dar nu cu mult, fiind in concurenta directa cu iPhone X care desi nu se mai fabrica se mai gaseste in magazine pana la epuizarea stocului precum si cu iPhone 8 ce ramane o alternativa viabila la iPhone XR, fiind chiar mai bun la unele capitole.

E un telefon mai mare, avand dimensiuni similare cu 8 Plus, insa are o singura camera ceea ce il face demn de zona mid-range. Este intr-adevar waterproof, insa gradul de rezistenta la apa este mai mic decat la celelalte modele.

Este deci greu de spus unde se incadreaza XR in peisajul telefoanelor Apple, fiind mai degraba un telefon intermediar catre modelele mai costisitoare decat un produs clar definit si aliniat cu filozofia brand-ului din ultimii ani. Pretul sau ridicat ar putea insa descuraja potentialii clienti daca este comparat cu ceea ce ofera Android la aceeasi bani.

0 Shares
You May Also Like