Rolul important pe care il joaca un filtru de combustibil in vehiculul dvs.

Rolul important pe care il joaca un filtru de combustibil in vehiculul dvs.

0 Shares
0
0
0

Rolul important pe care il joaca un filtru de combustibil in vehiculul dvs.Filtrul de combustibil nu este o parte tipica pe care multi o au in vedere cand vine vorba de vehiculul lor. Este doar o mica componenta a sistemului de combustibil al unui vehicul. Cu toate acestea, un filtru combustibil joaca un rol considerabil in angrenajul masinii si trebuie privit mai atent.

Filtrele de combustibil se gasesc pe fiecare motor cu combustie interna. Filtrul sistemului de alimentare cu combustibil poate fi amplasat sub autovehiculul dvs. montat pe linia de gaz. Acestea contin o hartie de filtru care elimina contaminantii din benzina sau din motorina (in functie de masina dvs.).

Filtrul de combustibil are rolul de a elimina poluantii inainte ca acestia sa isi creeze drumul catre motorul vehiculului. Desi ar putea sa nu para foarte important in prima faza, cu siguranta filtrul de combustibil este important, asa ca trebuie schimbat frecvent.

Filtrul de combustibil poate fi comparat cu filtrul de aer al masinii. Intr-un fel, acesta afiseaza ce se intampla in motorul dvs. Pentru performanta optima a motorului masinii, ambele trebuie sa fie fara murdarie, resturi si alti contaminanti. Performanta unui motor se bazeaza pe benzina sau pe motorina curata. Cu cat este mai curata motirna sau benzina gazul, cu atat mai eficient va arde.

De ce si cand trebuie sa inlocuiti filtrul de combustibil?

In timp, un filtru de combustibil poate fi infundat, extrem de murdar sau poate deveni defect. Cand un filtru este infundat, acesta restrictioneaza fluxul de benzina sau de motorina catre motorul vehiculului. Deci, este necesar sa fie inlocuit cat mai repede in aceste conditi.

Dar cum se defecteaza filtrul de combustibil? Ori de cate ori va umpleti rezervorul de benzina sau de motorina, le permiteti particulelor exterioare sa intre in sistemul de alimentare cu combustibil. Chipsurile de vopsea sunt o particula de combustibil.

O alta problema cunoscuta este rugina. Rugiul este oribil la motoare, dar este o problema cunoscuta pentru orice vehicul care este expus la umezeala si are componente din otel.

Daca aceste particule isi fac drumul prin sistemul de combustibil, acestea pot provoca probleme importante. Cele mai notabile fiind injectoarele de combustibil infundate sau deteriorarea pompei de combustibil.

Cand trebuie sa inlocuiti filtrul de combustibil? Exista multe semne care va pot arata ca ar putea fi timpul sa inlocuiti filtrul de combustibil. Cel mai usor semn pentru a identifica este daca masina are probleme la pornire si are o durata inactiva.

Alte semne ar putea fi un motor care moare in timp ce motorul este la relanti, sau atunci cand masina scutura in mers se lupta cu viteze mai mici. Cel mai bine este sa nu asteptati daca observati vreunul dintre aceste semne.

O indicatie destul de buna ca sistemul dvs. de combustibil functioneaza corect, cu o buna sansa ca filtrul de combustibil sa fie vinovatul. Recomandarea pentru vehicule este ca filtrul lor de combustibil sa se schimbe la un interval oarecum regulat.

Daca banuiti ca masina dvs. are un filtru defect de carburant, atunci cu siguranta trebuie sa mergeti cu masina cat mai repede intr-un service auto pentru a va fi inlocuit vechiul filtru de carburant cu unul nou.

Mentinerea unui filtru de combustibil curat va poate asigura ca celelalte componente ale sistemului de alimentare cu combustibil vor ramane in stare buna de functionare.

0 Shares
You May Also Like