Prima experienta sexuala? Aici afli tot ceea ce trebuie sa stii

0 Shares
0
0
0

Daca ai de gand sa faci sex pentru prima data, cel mai probabil trebuie sa ai parte de educatie sexuala, pentru a putea scapa de nervozitatea si emotiile simtite in acele momente. Pentru a te putea relaxa si bucura de momentele acelea, este necesar sa cunosti anumite lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte, in timpul si dupa sex.

Gandeste-te daca esti pregatita

Decizia de a face sex pentru prima oara este una destul de greu de luat, caci trebuie sa te asiguri ca esti pregatita sa faci acest pas si ca te-ai gandit foarte bine la urmatoarele:

  • Sexul este ceva ce chiar vrei sa faci sau doar esti presata sa il incepi?
  • Ce simti ca va fi confortabil si ce va fi in afara limitelor?
  • Ai o relatie stransa cu persoana cu care faci sex sau este doar cineva cu care vei face sex?

Daca nu esti sigura 100% ca vrei sa incepi viata sexuala, poti discuta cu cineva in care ai foarte mare incredere, precum o prietena foarte buna sau cineva din familie sau chiar un specialist in acest domeniu.

De asemenea, daca ai o relatie stransa cu partenerul, poti sa discuti cu acesta referitor la ceea ce simtiti ambii si sa va asigurati ca sunteti total de acord cu ceea ce urmeaza sa faceti.

Esti pregatita? Ce urmeaza?

Daca te simti pregatita pentru sex, iar tu si partenerul sunteti de acord, atunci trebuie sa aveti grija sa va comportati in mod responsail. De exemplu, daca nu veti tine cont de metodele de protejare, atunci este foarte posibil sa va alegeti cu o infectie transmisibila sexual sau chiar poti ramane insarcinata.

Din fericire, exista lucruri pe care le poti face pentru a reduce sansele de a lua anumite infectii sau de a ramane gravida.

Totusi, cea mai buna si sigura metoda pentru a te proteja si a nu ramane insarcinata, este de a folosi prezervativul.

Ce asteptari poti sa ai?

Daca inca ai multe intrebari, mai jos poti afla raspunsul la o mare parte din ele.

In cazul in care te intrebi daca vei avea dureri la primul contact sexual, trebuie sa stii ca pentru anumite persoane, poate aparea un disconfort sau o mica durere, iar pentru altii poate fi foarte placut si distractiv. De aceea, trebuie sa stii ca este o experienta individuala.

Daca apare durere in timpul actului sexual, poate fi din cauza lipsei lubrifierii sau a dorintei si stresului

Prima partida de sex poate fi minunata sau poate sa te lase un pic dezamagita, insa aceste lucruri nu pot fi spune sau stiute dinainte. La fel ca majoritatea lucrurilor, pentru a avea parte de un sex bun, este nevoie de multa practica.

Toti suntem diferiti, iar asta inseamna ca unii oameni nu au deloc orgasm in timpul sexului, altii au foarte repede sau pentru unii este nevoie de multa munca pentru a ajunge la orgasm. Pentru a putea avea parte de o partida de sex asa cum iti doresti, cel mai bine ar fi sa vorbesti deschis cu partenerul despre ce iti doresti.

Dupa o partida de sex, poti avea parte de sentimente diverse si confuze, insa trebuie sa stii ca sexul este un lucru si o experienta personala, foarte intima, in timpul caruia experimentezi sentimente intense.

0 Shares
You May Also Like