Probleme cu incarcarea wireless pe iPhone 12/12 Pro Max

0 Shares
0
0
0

Probleme cu incarcarea wireless pe iPhone 12/12 Pro Max
Utilizatorii de telefoane mobile si fanii iPhone in special, au asteptat cu nerabdare aparitia modelelor iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro sau iPhone 12 Pro Max.

Un astfel de telefon mobil (indiferent de care discutam dintre cele mentionate) dispune de specificatii cu adevarat impresionante, deci este firesc ca utilizatorii sa isi doreasca astfel de dispozitive.

Cu toate ca aceste telefoane iPhone dispun de specificatii tehnice impresionante, cu toate ca au si preturi pe masura, pot avea unele probleme. Se pare ca unii dintre utilizatori au ajuns sa se confrunte cu probleme legate de incarcarea wireless, care nu functioneaza.

Acest articol va poate ajuta sa aflati cum puteti sa remediati o asemenea problema, indiferent ca detineti un telefon mobil iPhone 12, sau un model precum iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro sau iPhone 12 Pro Max.

Iata asadar, cele mai eficiente solutii pe care le puteti incerca:

 1. Asezati telefonul corect pe incarcator

Multi oameni se plang de faptul ca incarcarea fara fir nu functioneaza, in timp ce pur si simplu nu isi pun corect dispozitivele iPhone in zona de incarcare a incarcatorului wireless. Repozitionati-l de mai multe ori si vedeti daca problema de incarcare este rezolvata sau nu.

Daca utilizati incarcatorul MagSafe, acesta face incarcarea fara fir si mai usoara, deoarece incarcatorul magnetic se va alinia si se va atasa perfect la iPhone 12 sau iPhone 12 Pro si va oferi o incarcare fara fir.

 1. Verificati daca carcasa dvs. accepta sau nu incarcarea fara fir

Se poate intampla ca, carcasa pe care o utilizati pentru iPhone sa nu accepte incarcarea fara fir. Exista multe astfel de accesorii, cum ar fi carcase cu suport pentru inele, carcase voluminoase, etc. care nu permit sau accepta incarcarea fara fir.

Incercati sa scoateti carcasa si apoi asezati telefonul pe incarcatorul wireless. Va poate rezolva problema acest truc.

 1. Reporniti iPhone-ul

Aceasta este o solutie temporara si chiar daca reuseste sa va scape de problema, problema poate reaparea mai tarziu. Dar incercati sa vedeti daca se remediaza problema totusi.

Apasati si tineti apasat butonul lateral si butonul de volum simultan pana cand glisorul de oprire apare pe ecranul telefonului. Trageti glisorul si opriti telefonul. Acum asteptati 30 de secunde sau un minut si apoi porniti din nou telefonul.

Doar apasand si tinand apasat butonul lateral, va porni din nou telefonul. Acum incercati sa il incarcati fara fir. Problema poate fi rezolvata astfel, insa daca nu, urmati urmatorii pasi.

 1. Folositi doar un incarcator original

Este important sa stiti ca nu fiecare incarcator wireless pe care il gasiti pe piata va va incarca eficient iPhone-ul. Toate marcile au pretentii mari, dar doar cateva dintre incarcatoare insa functioneaza corect.

Multe astfel de incarcatoare se vor incalzi rapid si in cele din urma nu vor reusi sa va incarce eficient iPhone-ul. De aceea, este recomandat sa nu incercati sa faceti economii acolo unde nu este cazul. Cumparati un incarcator original.

 1. Dezactivati functia optimizata de incarcare a bateriei

Optimizarea incarcarii bateriei este o caracteristica disponibila in iOS 13 si versiunile ulterioare. Aceasta caracteristica ajuta la cresterea duratei de viata a bateriei.

Pe baza abilitatilor de invatare automata, incearca sa va invete obiceiurile de incarcare a bateriei, iar daca bateria iPhone-ului dvs. se incalzeste prea mult, aceasta va preveni automat incarcarea peste 80%. Odata ce temperatura bateriei revine la normal, incarcarea este reluata.

Dezactivati aceasta caracteristica si testati din nou. Problema poate fi rezolvata. Pentru a o dezactiva folositi pasii urmatori:

 • Accesati Setari
 • Apasati pe Baterie
 • Atingeti Sanatatea bateriei
 • Apasati pe Incarcare optimizata a bateriei
 • Utilizati butonul de comutare pentru a dezactiva functiile.
 1. Actualizati software-ul

Atunci cand sistemul de operare nu este actualizat, o multime de erori care nu permit functionarea optima a telefonului. De aceea, trebuie sa actualizati iPhone-ul. Iata cum se poate face acest lucru:

 • Accesati Setari.
 • Apasati pe General.
 • Atingeti Actualizare software.

Acestea sunt setari care in mod normal ar trebui sa ajute la remedierea problemei. Cu siguranta inainte de a contacta Apple sau de a duce telefonul la service, merita sa incercati fiecare dintre aceste solutii.

 

0 Shares
You May Also Like