Sfaturi pentru alegerea unui carucior pentru copii

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru alegerea unui carucior pentru copii
Meseria de mama nu ar trebui sa fie un impediment in desfasurarea activitatilor sportive. Este deja un obicei ca tinerele mama sa faca jogging in timp ce au grija de micutii lor.

Iesirea in aer liber pentru a face jogging, insotita de copilul inca micut pare a fi imposibila  insa cu carucioare copii de la Baby Matters experienta se poate transforma in una placuta.

Un prim pas de a face din aceasta experienta una placuta este alegerea unui carucior de jogging potrivit. Este un must-have pentru un parinte care doreste sa ramana activ in timp ce isi plimba copilul prin parc.

Spre deosebire de carucioarele standard, carucioarele pentru jogging sunt adaptabile, durabile, usoare, au un design sportiv iar in ceea ce priveste functionalitatea, rotile acestora sunt adaptate pentru o mai buna functionare  si manevrabilitate in timpul alergatului atunci cand caruciorul este impins cu o viteza mai mare.

Alegerea unui carucior este un moment important si o decizie greu de luat pentru ca acesta trebuie sa indeplineasca o multitudine de cerinte si trebuie sa raspunca cat mai multor nevoi ale copilului  si a parintelui: comoditate, comfortabilitate, siguranta, eleganta sau fiabilitate.

Cu toate ca majoritatea carucioarelor de pe piata respecta normele de siguranta impuse prin legislatie, in cazul carucioarelor de jogging specialistii recomanda ca varsta copilului  ce urmeaza sa fi transportat cu el sa fie de cel putin 6 luni. Inainte de aceasta varsta copii au un control redus asupra gatului, sunt deci necesare masuri suplimentare de protectie pentru amortizarea si protejarea capului si a gatului in cazul unei miscari mai rapide.

Este necesar ca aceste carucioare sa fie dotate cu ham cu prindere in cinci puncte pentru o mai buna siguranta a copilului, un sistem de franare dublu, cu actiune rapida dar incetinire lenta, precum si insemne reflectorizante fie pe tesatura fie pe roti.

Curios sau nu, la fel ca si la masina, rotile si suspensile sunt extrem de importante. Este importanta dimensiunea, tipul si calitatea anvelopelor. Rotile din spate trebuie sa fie mai mari pentru o alunecare mai lina si un effort de impingere mai redus, iar daca anvelopele sunt umplute cu aer se adauga un mare plus.

Alegeti un carucior de jogging cu suspensii bune, ofera plimbarii dumneavoastra un parcurs lin si adauga comoditate copilului. Cu cat solul este mai aspru cu atat suspensia trebuie sa fie mai buna pentru a atenua miscarile scurte si repetare.

In ceea ce priveste partea de sezut acesta trebuie sa fie captusit, placut la atingere, usor de curatat, dintr-un material care nu se decoloreaza in timp. Spatarul inclinat trebuie sa permita copilului sa doarma in timp ce dumneavoastra alergati. La fel de importanta este cupola pentru protejarea micutului de vant , ploi sau soare.

Cele mai multe carucioare cantaresc mai mult de 10 kilograme si asta inainte de a  aseza copilasul in ele, acest lucru presupune un efort considerabil in manevrare, de aceea caruciorul trebuie sa aiba un aspect aerodinamic, trebuie sa se plieze pentru a fi usor de transportat in prtobagajul masinii dar si pentru a ocupa cat mai putin spatiu in hol sau garaj.

Ca si o concluzie cele mai bune carucioare de jogging trebuie sa fie usoare, de prefarata sa aiba  trei roti cu anvelope gonflabile, un maner reglabil pe inaltime, scaun confortabil, ham de calitate si un design aerodinamic.

0 Shares
You May Also Like