sfaturi-utile-pentru-un-laptop-second-hand

Sfaturi utile pentru un laptop second hand

0 Shares
0
0
0

sfaturi-utile-pentru-un-laptop-second-handAtunci cand cumparati un laptop second hand ar trebui ca inainte sa cititi si sfaturi de pe internet pentru a face o investitie buna.

In batalia comerciala a producatorilor si distribuitorilor pentru a lansa, vinde si promova produse noi, consumatorii ajung sa fie prinsi la mijloc. Suntem bombardati cu reclame cat mai atractive la telefoane subtiri, televizoare inteligente care pot sa va ghiceasca si gandurile si laptopuri interesante.

Cei care se ocupa de advertising pun problema in asa fel incat sa va faca sa priviti modelele vechi ca fiind depasite, demodate si obosite.

Toate acestea nu trebuie sa ne sperie in momentul in care din ratiuni financiare, ecologice ori din pura preferinta pentru anumite modele, vrem sa ne cumparam un laptop la mana a doua. Cu rabdare si cunostinte minime puteti sa luati cea mai buna decizie pe care nu aveti cum sa o regretati.

Pentru a va ajuta sa va invingeti prejudecatile si temerile va oferim cateva sfaturi utile de care este bine sa tineti cont in momentul in care ati decis sa va cumparati un laptop la mana a doua.

Raspundeti cat mai sincer si cat mai corect la intrebarea pentru ce aveti nevoie de laptop. Ganditi-va bine la ce anume il veti utiliza. Veti scrie mult pe el, veti face design, veti edita video sau va veti juca, veti cauta pe internet?

Tinand cont de aceasta informatie puteti determina cata memorie RAM va trebuie si ce procesor.

Daca faceti numai activitati de birou simple, retele sociale, mail si navigare pe internet atunci va este suficinet un procesor intre 2 si 4 GHz si 2-4 GB de RAM. Daca vreti sa dezvoltati aplicatii software veti edita filme sau muzica ori va veti juca veti avea nevoie de o configuratie mult mai buna.

Incercati sa va faceti o prima impresie generala. Inainte de a cumpara laptopul analizati-l din punct de vedere al aspectului din exterior. Colturile sunt foarte importante si crapaturile si juliturile pot sa fie semnele unei cazaturi din trecut, ale unei accidentari despre care nu stiti nimic. Verificati toate lucrurile in neregula care sunt legate de aspect precum tastele lipsa, zagrieturile si urmele de uzura.

Ecranul va trebui sa fie impecabil si sa aiba o luminozitate foarte buna si uniforma si sa nu palpaie.

Perifericele ar trebui sa fie si ele in stare foarte buna. Tastatura, zona unde este touch padul, si toate elementele ce tin de aspect trebuie sa aratae cat mai bine. Incercati sa rulati un CD pentru a vedea cum merge CD-romul si puneti muzica pentru a vedea cum se aude sunetul si cum merg boxele. In cazul in care aveti o camera web nu ar fi rau sa ii faceti si un test pentru a vedea daca functioneaza.

In cazul in care cumparati laptopul de la o persoana fizica pe care ati gasit-o pe site-uri pentru anunturi noi va recomandam sa incercati si sa dati cat mai multe restarturi si sa rulati teste specifice de temperaturi si de integritate HDD pentru ca nimeni nu vinde un laptop de care este multumit.

0 Shares
You May Also Like