Tipuri de plastic

Tipuri de plasticTinand cont de faptul ca in zilele noastre exista o multime de producatori pe piata, care produc fel si fel de produse, este cat se poate de firesc ca acestia sa aiba nevoie de ambalaje pentru produsele pe care le comercializeaza.

Ei bine, din acest motiv exista si o multime de producatori navete plastic, deoarece aceste produse trebuiesc ambalate inainte de a fi scoase pe piata.

Ei bine, atunci cand discutam despre tipurile de plastic folosite pentru realizarea ambalajelor, putem aminti in primul rand polietilena tereftalata, care este cel mai sigur tip de plastic. De fapt, este un plastic usor si rezistent la coroziune si este un plastic care se poate recicla.

In aceasta categorie de ambalaje intra PET-urile colorate sau incolore, pentru sucuri, bere, bauturi alcooloce, apa, ulei alimentar, sau pentru alte lichide. Tot aici putem aminti si flacoanele alimentare sau borcanele din plastic.

Tot in momentul in care discutam despre ambalaje din plastic putem sa aminti ambalajele HDPE, realizate din polietilena de inalta densitate. Ei bine, acest material plastic este folosit de regula pentru confectionarea pungilor si a foliilor din plastic.

Deasemenea, din acest tip de material plastic se mai pot realiza flacoanele pentru sampoane si pentru alte produse cosmetice, dar si recipientele pentru inalbitoarele de rufe, sau bidoanele pentru detergentii de rufe. Referitor la polietilena de inalta densitate este foarte important de precizat faptul ca aceasta este un material foarte rezistent la coroziune.

Tot din categoria materialelor plastice care pot fi utilizate pentru confectionarea ambalajelor, trebuie sa amintim si PVC-ul, sau clorura de polivinil dupa cum este cunoscut acest tip de plastic.

Chiar daca marcajul PVC se intalneste de regula pe profilele de ferestre termopan, trebuie precizat ca din PVC se pot confectiona si izolatii pentru cabluri electrice, mobilier usor, jucarii.

PVC-ul este un material foarte rezistent in timp, este un material usor de manevrat, este un material ieftin, insa din nefericire este un material daunator pentru mediul inconjurator. Acest material este greu de recilat dat fiind faptul ca implica mari costuri.

LDPE sau polietilena de joasa densitate este un alt tip de plastic folosit de catre producatori pentru a confectiona ambalaje pentru fel si fel de produse. Din acest tip de material plastic se pot confectiona pungi, sacose, flacoane comprimate, caserole pentru tavi cu alimente, etc.

In ceea ce priveste pungile alimentare realizate din acest tip de material plastic, trebuie precizat ca acestea nu fosnesc, in comparatie cu cele fabricate din polietilena de inalta densitate care la atingere fosnesc.

Apoi, trebuie precizat ca producatorii realizeaza ambalaje si din polipropilena, insa referitor la acest material trebuie precizat faptul ca se degradeaza prin expunere directa la lumina soarelui.

Producatorii de ambalaje mai folosesc si polisirenul pentru a realiza ambalaje, iar aici putem aminti caserolele, paharele, sau alte ambalaje. Acest material este un foarte bun izolator termic, insa este greu de reciclat deoarece are o valoare scazuta iar cele mai multe centre de reciclare nu accepta acest material.

Se mai pot produce ambalaje si din Policarbonat, ABS, dar acestea sunt foarte periculoase si nu se pot recicla.

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts